"AKP, AİHM kararını uygulamalı"

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu, ''AKP Hükümeti, zorunlu din derslerinin kaldırılmasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararı derhal uygulamalıdır'' dedi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 13:12
Abone Ol google-news

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu, yaptığı açıklamada, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun öncülüğünde ''Eşit Yurttaşlık Hakkı'' talebiyle başlatılan, ''Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingi''nin, bir toplumsal gerçekliği, dahası toplumsal barış adına bir utancı gözler önüne serdiğini belirtti.

Bu hak arama yürüyüşünde, Alevi yurttaşlara parti olarak tüm örgütleriyle ''yol arkadaşı'' olacaklarını ifade eden Şenoğlu, AKP Hükümeti'nin, zorunlu din derslerinin kaldırılmasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararı derhal uygulaması gerektiğini söyledi.

Şenoğlu, ''Alevi toplumunun, başta zorunlu din derslerinin kaldırılması, Alevilerin ibadet yerleri olan cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması, Sivas'taki Madımak Oteli'nin müze olması taleplerinin, salt Alevilerin değil, ülkede çoğulcu demokrasiye, laikliğe ve toplumsal barışa ihtiyaç duyan tüm kesimlerin ortak talebi olması gerektiğini'' kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler