Ameliyat masasında elektrik çarptı

Sakarya'da, bel fıtığı ameliyatı olan genç kıza, ameliyatlarda kılcal damarları yakarak kanamayı durduran koter cihazındaki arıza nedeniyle elektrik çarptı. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, yaptığı açıklamada, olayın teknik arızadan meydana geldiğini, olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 13:37
Abone Ol google-news

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bel fıtığı ameliyatı olan Gürcan Polat (24) koter cihazındaki arıza nedeniyle 120 voltluk elektrik akımına kapıldı. Koter cihazının bacağına bağlı olduğu aygıtın kısa devre yapması nedeniyle Polat'ın bacağında yanık oluştu.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, yaptığı açıklamada, olayın teknik arızadan meydana geldiğini, olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.
 

''Hasta, müşahede amacıyla yoğun bakımda"

İl Sağlık Müdürü Bektaş, olayın ameliyat esnasında kılcal damarlardaki kanamayı durdurmak amacıyla kullanılan ve elektrikle çalışan koter cihazındaki teknik arızadan kaynaklandığını söyledi.

Hastanın, müşahede amacıyla yoğun bakıma alındığını aktaran Bektaş, şöyle konuştu:
''Hastaya bel fıtığı ameliyatı yapılırken, ameliyatın sonlarına doğru koter dediğimiz alet (aletin bir parçası insan vücuduna bağlı) teknik arıza nedeniyle kısa devre yapmış. Ameliyatı gerçekleştiren doktor hastanın kalp ritminin bozulması üzerine cihazın fişini çekmiş. Bu sırada elektrik akımı hastanın bacağına yapıştırılan aygıtın da şase yapması nedeniyle yanık oluşturmuş. Olay ameliyatın son aşamasında olmuş zaten. Ameliyat bitmiş ve hasta kaldırılmış. Yanık bakımı yapıldıktan sonra, müşahede amacıyla yoğun bakıma alınmış.''
 

Yaklaşık 120 voltluk elektrik akımı nedeniyle hastanın kalp ritminin bozulduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Bektaş, sözlerine şöyle devam etti:
''Doğal olarak elektrik çarpması olduğu için hastayı yoğun bakıma almak gerekiyor. Elektrik akımına kapılan insanlarda kalbin ritmi bozulur. Bazı insanlarda çok hızlı, bazılarında ise yavaş çalışır. Kanunen de elektrik çarpmalarında elektrik çarpan kişiyi 24 saat yoğun bakımda tutmak lazım. Bir teknik arızadan dolayı böyle genç bir hastaya böyle talihsiz bir durum olmuş. Hastanın (kalbi durdu) diye bir şey yok. Kalp 80 ortalamayla atarken elektrik akımına kapılınca dakikada 120 kez atmaya başlar. Olay budur.''
 

 

İnceleme başlatıldı
 

Arızanın, koter cihazının çok kullanılmasından kaynaklanmış olabileceğini dile getiren Bektaş, ortada bir ihmal varsa, hastanın mağduriyetini gidereceklerini söyledi.

Bektaş, ''Konuyla ilgili olarak gerekli incelemeyi başlattık. Hasta şu anda gayet iyi. Ayağa kalktı ve herhangi bir sorunu yok. bacağında 3-5 santimlik bir yer yanmış. Vatandaşın da konuyla ilgili doğal olarak mağduriyeti var. Soruşturma ve incelemelerimizi yapacağız. Vatandaş da haklı olarak şikayetçi olacaktır diye düşünüyorum. Bunu anormal karşılamamak lazım'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler