Hüseyin Üzmez'e ÖDP'den tepki

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Ankara Kadın Koordinasyonu üyeleri, ''Çocuğun cinsel istismarı'' suçundan tahliye edilen Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in tahliyesini protesto etti. ÖDP'li kadınlar adına konuşan Oylum Yıldır kadın ve çocukların cinsel istismarının medya organlarına yansıma biçiminin kaygı verici olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 13:44
Abone Ol google-news

Kızılay'daki gökdelen önünde toplanan kadınlar adına konuşan Oylum Yıldır, serbest bırakılmasının ardından Üzmez'in televizyon programlarına çıkartılmasını eleştirerek, ''Bu kötü adamın icraatlarını yargı affetse de biz ÖDP'li kadınlar affetmiyoruz'' dedi.

Kadın ve çocukların cinsel istismarının medya organlarına yansıma biçiminin kaygı verici olduğunu ifade eden Yıldır, şunları söyledi: ''Mağdur durumundaki o kız çocuğunun ve dolayısıyla biz kadınların her seferinde biraz daha mağdur edilmesine ortak olunmaya devam edilmektedir. Bu nedenle bizler buradan medyayı daha sorumlu ve etik davranmaya davet ediyoruz. Üzmez'i ve benzerlerini aklayan siyasal anlayışı, adalet anlayışını ve onun kurumlarını, Hipokrat yemini ettiği halde görevini yerine getirmeyen, saldırganın serbest kalmasına neden olan Adli Tıp Kurumunu, başından beri davaya müdahil olması gerekirken olmayan ilgili kurumları ve bu kurumlardan sorumlu Devlet Bakanlığı'nı, iktidarı ve muhalefeti ile tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz.''

Basın açıklamasının ardından, yüzlerine ''Hüseyin Üzmez maskesi'' takan kadınlar, iple bağlandıktan sonra temsili olarak cezalandırıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler