ABD en başarılı Türkleri seçiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan başarılı Türkleri ödüllendirmek üzere kurulan Golden Türk Awards aday komitesi, 400'ü aşkın başvuru arasından finale kalan 138 ismi belirledi. Golden Türk Awards ödülleri, 18 değişik kategoride finale kalan 138 isim arasından seçilecek.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 14:21
Abone Ol google-news

Ödül alan isimleri, Türkiye'de ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kendi alanlarında saygın işadamı, profesyonel yönetici, akademisyen, politikacı ve toplum liderlerinden oluşan 28 kişilik bir jüri belirleyecek. Jüriler arasında Türkiye Georgia Eyaleti Fahri Başkonsolosu Mona Diamond, Amerikan Kongresi'ne aday olan ilk Türk işadamı Osman Bengür, Türkiye ABD eski büyükelçisi Robert Pearson, George Washington Üniversitesi öğretim görevlileri Prof. Türker Özdoğan, Prof. Murat Tarımcılar, ABD'nin tanınmış puro markalarından CAO'nun kurucusu Cano Özgener, Gılan Mücevher firmasının kurucularından Ferhan Geylan, sitopaloji alanında dünya çapında ün kazanmış Prof. Dr. Yener Erozan, Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Topal, ABD'de Türk Amerikan toplumunun aktivistlerinden Oya Bain, Mehmet Çelebi, Türkiye'de ilk Alman üniversitesini kurma çalışmalarını yürüten Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, 500. Yıl Vakfı Başkanı araştırmacı Naim Güleryüz, Türkiye'nin tanınmış reklamcılarından Serdar Erener, Rota Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu, Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Özkan, gibi kendi alanında saygın isimler bulunuyor.

Başvurularda finale en fazla aday 15 aday ile En Başarılı Akademisyen dalında olurken, 10'ar aday ile En Başarılı Şirket, En Başarılı Young Türk ve En Başarılı Sanatçı kategorileri sıralandı. En Başarılı Müzisyen, En Başarılı Girişimci ve En Başarılı Sivil Toplum Örgütü kategorilerinde 9'ar isim ve kurum finale kalırken, Sosyal Sorumluluk Sahibi Şirket ve En Başarılı Toplum Lideri kategorilerinde sadece dörder isim finalist oldu. Şahıs ve kurum olarak en fazla iki kategoride başvuruda bulunulabilirken, en zorlu seçim işadamı, müzisyen ve akademisyen kategorilerinde yaşanacak.

Golden Türk Awards ödülleri için başvuran adayları titiz bir çalışma sonucu inceleyen Başvuru Komitesi finale kalan isimleri jüriye sundu. Jüri Ocak 2011 sonuna kadar yapacağı değerlendirme sonucu kazanan adayları Golden Türk Awards düzenleme komitesine sunacak. Kazananlara ödülleri daha sonra açıklanacak tarihte düzenlenecek törenle sunulacak.

Golden Türk Awards düzenleme komitesi adına açıklamalarda bulunan Cemil Özyurt, bugüne dek ABD'de ilk kez bu çapta bir ödül töreni gerçekleştirileceğini belirterek, tahminlerinin çok üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını, başvuran adayların düzenleme komitesi tarafından tek tek incelendiğini söyledi. Başvuruları online ve posta yoluyla aldıklarını kaydeden Özyurt, Golden Türk Awards'a başvuran adayların incelenmesi ve değerlendirmesi için toplam 19 kişilik bir ekibin altı aydan fazla bir süredir zaman harcadığını sözlerine ekledi. Özyurt şöyle devam etti:

"Gönül yarışmaya aday herkesin ödül almasını ister. Hepsi birbirinden değerli ve başarılı isimler. Değerlendirmeler sonucunda her kategoride sadece bir kişi birinci olsa da, Amerikalı Türkler nezdinde her başvuru sahibi aynı zamanda ödüle layık isimler olduğunu düşünüyorum."

Golden Türk Awards kurucu yönetim kurulunda Özyurt'un dışında TürkofAmerica Dergisi Kurucusu ve Genel Müdürü Ömer Güneş, Rhxo Techology CEO'su Mesut Darendeli ve Ünique Settings of New York CEO'su işadamı Ekmel Anda yer alıyor.

Adayların başvuruların incelenmesinde ABD'de değişik meslek gruplarında çalışan profesyonellerden Ali Çınar, Ali Günertem, Ariel Şağız, Ayşe Önal Zamboğlu, Cüneyt Gürkan, Demet Cabbar, Ersoy Yıldız, Ertan Turhan, Göknur Akçadağ, Mustafa Aykaç, Ozan

Bacak, Şahap Gizlen, Ural Yeşil gibi isimler görev yaptı.
Adaylara oy vermek için www.türkavenue.com veya www.türkofamerica.com web sitelerinden verilen linklerden oylamaya katılabilirsiniz. Oylamda en çok oy alan aday jüri değerkendirmesinde artı 1 oya sahip olarak değerlendirilecek. Aynı İP üzerinden birden fazla verilen oylar geçersiz sayılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler