Haiti'de okul çöktü: 82 ölü

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'de bir okul binasının çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 82'ye çıktı. Haiti Devlet Başkanı Rene Preval, şu ana dek çoğu çocuk 82 kişinin öldüğünü belirterek, bu sabah bir sınıfta 21 öğrenci ve bir öğretmenin cesedinin bulunduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 14:41
Abone Ol google-news

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'de bir okul binasının henüz bilinmeyen nedenle çökmesi sonucu ölenlerin sayısının 82'ye çıktığı bildirildi.

3 katlı okul binasının dün çökmesinin ardından olay yerine giden Haiti Devlet Başkanı Rene Preval, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Sivil savunma yetkilisi Naida Lochard, enkaz altında çok sayıda çocuğun bulunduğundan endişe ettiklerini de ifade etti.

Bina çöktüğü sırada okulda kaç öğrencinin bulunduğu ve binanın neden çöktüğü henüz bilinmiyor. Ancak yetkililer, okulda normalde 700 kadar öğrencinin eğitim gördüğünü belirtiyor.
 

Olayın ardından Haiti Devlet Başkanı Rene Preval ile Başbakan Michele Pierre-Louis'nin bölgeye gitmiş, 3 ila 20 yaşlarındaki öğrencilerin okuduğu 3 katlı okulun çökmesi üzerine Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler