Sporda yılın olayları-Mart 2010

Türkiye'de 2010 yılının mart ayı özellikle Galatasaray Kulübü açısından hayli hareketli geçerken, bu ayda sarı-kırmızılı camiada sevinç ve hüzün birarada yaşandı.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 19:37
Abone Ol google-news

Galatasaray, bayanlar basketbolda Türkiye Kupası'nı, 12 yıl aradan sonra ve finalde de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek, 7. kez müzesine götürürken, bayanlar voleybolda da GM Capital Avrupa Çalenç Kupası'nda ''Dörtlü Final'' oynayıp 3. olma başarısını gösterdi.
Bu ayda yapılan genel kurulda Adnan Polat, 2. kez kulübün başkanlığına seçilirken, eski başkanlardan Özhan Canaydın'ın 67 yaşında vefatı ise sarı-kırmızılı kulüpte büyük bir üzüntüye yol açtı.

2010 yılının Mart ayında yurtta ve dünyada spor olayları kronolojisi şöyle:

1 Mart:

-Çim hokeyinde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bugün başlayan ve 14 gün süren 12. Erkekler Dünya Kupası'nda şampiyonluğu, finalde Almanya'yı 2-1 yenen Avustralya 2. kez kazanırken, Hollanda da İngiltere'yi 4-3 yenerek 3. oldu.

2 Mart:

-Ümit Ulusal Futbol Takımı, İstanbul'daki özel maçta Slovakya'ya 1-0 yenildi.

-17 Yaşaltı (B) Genç Ulusal Futbol Takımı, Poznan kentindeki özel maçlarda Polonya ile 2-2 ve 1-1 berabere kaldı.

-19 Yaşaltı (A) Genç Ulusal Futbol Takımı, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel maçlarda Rusya ile 2-2 berabere kalırken, Sırbistan'ı ise 3-2 yendi.

3 Mart:

-(A) Ulusal Futbol Takımı, İstanbul'daki özel maçta Honduras karşısında Emre Güngör ve Hamit Altıntop'un golleriyle 2-0 galip geldi.

-Voleybolda GM Capital Erkekler Avrupa Çalenç Kupası'nda Ziraat Bankası, 2. turda İsrailli, 3. turda Alman ve 4. turda da Belçikalı rakiplerini elemesine karşın, çeyrek finalde bir başka Alman rakibine 2 maçta da yenilerek kupaya veda etti.

6 Mart:

-Szombathely kentinde 2 gün süren Uluslararası Macaristan Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası'nda Türkiye, 120 kiloda Rıza Kayaalp ile 1 birincilik kazandı.

-Serbest güreşte Rusya'nın başkenti Moskova'daki Dünya Kupası'nda şampiyonluğu, finalde İran'ı 5-2 yenen evsahibi Rusya, üçüncülüğü de Ukrayna'yı aynı sonuçla geçen Azerbaycan alırken, kupada 1 galibiyet, 3 de yenilgi alan Türkiye ise yedincilikle yetindi.

-Meksika'nın Tijuan kentinde bugün başlayan ve 4 gün süren 8. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler 73 kiloda Ozan Berken ve bayanlar 46 kiloda Kübra Dürdane Çakır ile 2 altın, ayrıca 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak 4. olurken, Güney Kore ise 7 altın, 2'şer de gümüş ve bronz madalyayla ilk sırayı aldı.

7 Mart:

-Antalya'daki 5. Uluslararası Öger Maratonu'nu (Runtalya) Alman sporculardan erkeklerde Sascha Velten, 2.26.45.00 ve bayanlarda da Birgit Lennartz, 3.10.28.00'lık dereceleriyle ilk sıralarda bitirdiler.

8 Mart:

-Erzurum'da bugün başlayan ve 7 gün süren Dünya 18 Yaşaltı Gençler Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Kategori (A) Grubu mücadelesinde Türkiye, 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 8 puanla 2. olup yine 3. Kategori'de kalırken, 4 maçını da kazanıp 12 puan toplayan Çin Halk Cumhuriyeti ise 2. Kategori'ye yükseldi.

9 Mart:

-Basketbolda Erkekler Avrupa Kupası'nda Türk Telekomspor, ilk tur grubunda 3'er galibiyet, yenilgi, 9 puan ve averajla 2. olup çıktığı 2. tur grubunda 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 8 puanla; Galatasaray Cafe Crown da ilk tur grubunda 3'er galibiyet, yenilgi ve 9 puanla 2. olup yükseldiği 2. tur grubunda 6 maçını da yitirerek, 6 puanla 4. ve son sıralarda kalarak kupaya veda ettiler.

-Basketbolda FIBA Erkekler ''Eurochallenge'' Kupası'nda Bandırma Banvitspor, ilk tur grubunda 5 galibiyet, 1 yenilgi ve 11 puanla 1. olup 2. tur grubuna çıkmasına karşın, bu turda 3'er galibiyet, yenilgi, 9 puan ve averajla 3. sırada kalarak elendi.

10 Mart:

-Voleybolda Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, grupta 5 galibiyet, 1 yenilgi, 11 puan ve averajla 2. olup çıktığı play-off 1. turunda Rus rakibini 2 maçta da yenerek elemesine karşın, play-off 2. turunda İtalyan rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.

-Antalya'da bugün başlayan ve 3 gün süren 13. Avrupa Vuşu Şampiyonası'nda genel klasmanda Rusya 1., Türkiye 2. ve Ukrayna da 3. olurken, Türkiye, 2 kategoride 1'er ikincilik ve üçüncülük elde etti.

11 Mart:

-Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen, ilk tur grubunda 4 galibiyet, 6 yenilgi, 14 puan ve averajla 4. olup 2. tur grubuna yükseldi. Bu turda maçlarını 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 8 puanla 4. ve son sırada kapayan lacivert-beyazlılar, elenmekten kurtulamadı.

12 Mart:

-Katar'ın başkenti Doha'da bugün başlayan ve 3 gün süren 13. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türk sporcuları dereceye giremezlerken, ABD, 8 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalyayla birinciliği, Etiyopya, 3 altın ve 2 bronz madalyayla ikinciliği, Rusya da 2 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalyayla üçüncülüğü aldı.

-Kanada'nın Vancouver kentinde bugün başlayan ve 10 gün süren Paralimpik Kış Oyunları'nda Almanya, 13 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalyayla birinciliği, Rusya, 12 altın, 16 gümüş ve 10 bronz madalyayla ikinciliği, evsahibi Kanada da 10 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalyayla üçüncülüğü kazandı.

16 Mart:

-18 Yaşaltı (A) Genç Ulusal Futbol Takımı, Gaziantep'teki özel maçlarda Ukrayna'yı 3-0 ve 1-0 yendi.

17 Mart:

-Hırvatistan'ın Poreç kentinde bugün başlayan ve 4 gün süren 12. Avrupa Büyükler ve Gençler Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye, olimpik yay genç erkeklerde Sermet Çetin ile 1 altın, bayanlarda da Begümhan Ünsal ile 1 gümüş madalya kazanıp 5. olurken, birinciliği ise 3 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalyayla İtalya aldı.

19 Mart:

-Kolombiya'nın Medellin kentinde bugün başlayan ve 12 gün süren 9. Güney Amerika Oyunları'nda evsahibi Kolombiya, 144 altın, 124 gümüş ve 104 bronz madalyayla ilk sırayı aldı.

20 Mart:

-Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi'nde 2010 yılı birinciliklerini, büyük erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor 24, büyük bayanlarda da İstanbul Üsküdar Belediyesi 46 puanla elde ettiler.

-Atletizmde Fransa'nın Arles kentinde 2 gün süren 10. Avrupa Atmalar Kış Kupası müsabakalarında Türk sporcuları başarılı olamazlarken, Belarus, 3'er altın ve gümüş madalyayla birinciliği elde etti.

-Antalya'daki 17. Uluslararası Nazım Canca Ümitler Judo Turnuvası'nda Türkiye, 7 birincilik, 4 ikincilik ve 12 üçüncülükle en başarılı ülke oldu.

-Eindhoven kentindeki 37. Uluslararası Hollanda Açık Tekvando Turnuvası'nda Türkiye, 7 birincilik, 4 ikincilik ve 3 de üçüncülükle takım halinde birinciliğe ulaştı.

-Voleybolda Bayanlar GM Capital Avrupa Çalenç Kupası'nda şampiyonluğu, Almanya'nın Dresden kentindeki finalde Belçika'dan Asterix Kieldrecht 3-1 yenen evsahibi ekip Dresdner SC kazanırken, üçüncülüğü de Polonya'dan Impel Gwardin Wroclaw'ı 3-0 yenen Galatasaray elde etti.

Sarı-kırmızılı ekip, kupada 2. turda Azeri, 3. turda İsviçreli, 4. turda Çek ve çeyrek finalde de Ukraynalı rakiplerini eledikten sonra, yarı finalde Belçikalı rakibine yenildi.

-Voleybolda Bayanlar Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası'nda şampiyonluğu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki finalde Sırp Kızılyıldız Belgrad'ı 3-1'le geçen İtalyan Yamamay Busto Arsizio, üçüncülüğü de Rus Uralochka NTMK Ekaterinburg'a aynı skorla üstünlük sağlayan evsahibi ekip Rabita Bakü kazandı.

-Portekiz'de bugün başlayan ve 1 hafta süren 20. Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nda Türk ekipleri kızlarda İstanbul Özel Doğa Lisesi 7., erkeklerde de Konya Selçuklu Özel İsmail Kaya Lisesi 21. olurken, birincilikleri ise kızlarda finalde Sırbistan'ı 22-19 yenen Avusturya ve erkeklerde de İran'ı 25-16 yenen Slovakya elde etti.

21 Mart:

-ABD'deki Uluslararası Geleneksel Los Angeles Maratonu'nda birincilikleri, Kenyalı atletlerden erkeklerde Wesley Korir, 2.09.19.00, bayanlarda da Edna Kiplagat, 2.25.38.00'lık dereceleriyle kazandılar.

23 Mart:

-16 Yaşaltı (B) Genç Ulusal Futbol Takımı, Rusya ile Denizli yaptığı özel maçlarda 2-0 galip geldi ve 2-1 yenildi.

-İtalya'nın Torino kentinde bugün başlayan ve 6 gün süren 100. Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda Türk sporcuları dereceye giremezlerken, Japonya, 2 altın madalyaylla en başarılı ülke olarak dikkati çekti.

24 Mart:

-Masa Tenisi Süper Ligi'nde 2009-2010 sezonu şampiyonluklarını bayanlarda, finalde Fenerbahçe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'u 4-1, erkeklerde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kazandılar.

-Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bugün başlayan ve 4 gün süren Dünya Bisiklet Pist Şampiyonası'nda Avustralya, 6 altın, 2'şer de gümüş ve bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.

-Basketbolda 18. Bayanlar Teknosa Türkiye Kupası'nın, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bugün başlayan ve 3 gün süren finallerinde Fenerbahçe'yi 57-55 yenen Galatasaray, 12 yıl aradan sonra 7. kez şampiyonluğa ulaştı.

-Antalya'daki Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası'nda Türkiye, 2 bronz madalyayla, takım halinde bayanlarda 2., erkeklerde ise 5. sırayı alırken, bayanlarda Çin Halk Cumhuriyeti, erkeklerde de Azerbaycan, kürsünün en üst basamağında yer aldı.

26 Mart:

-Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentinde bugün başlayan ve 5 gün süren 11. Dünya Liseler Masa Tenisi Şampiyonası'nda Türk temsilcileri erkeklerde 9., kızlarda da 12. sırayı alırlarken, Çin Halk Cumhuriyeti ekipleri ise her iki kategoride de birinciliği kazandı.

-Fransa'nın Perigny kentinde bugün başlayan ve 6 gün süren 28. Avrupa 17 Yaşaltı (B) Gençler Futbol Şampiyonası Yarı Final 5. Eleme Grubu (Elit Tur) mücadelesinde Türkiye, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 puanla ilk sırayı alıp finallere kaldı.

-İsveç'in Orebro kentindeki 14. Avrupa 19 Yaşaltı (A) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası Yarı Final 1. Eleme Grubu (Elit Tur) mücadelesinde Türkiye, 3 maçını da yitirerek puansız son sırada kaldı ve elendi.

27 Mart:

-Futbolda 6. Bayanlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 3. maçında (A) Ulusal Takım, başkent La Valetta'da Malta'yı 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı.

-Yüzmede Portekiz ve Polonya'daki Çok uluslu Gençler ve Yıldızlar Yarışmaları'nda Türkiye, yıldızlarda 3'er birincilik ve ikinciliğin yanısıra 5 üçüncülük, gençlerde de 1 birincilik, 2 ikincilik, 6 da üçüncülük kazandı.

-Bayanlar güreşte Çin Halk Cumhuriyeti'nin Nan Jing City kentindeki Dünya Kupası mücadelesinde evsahibi Çin Halk Cumhuriyeti, finalde ABD'ye 6-1 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaşırken, Japonya da Ukrayna'yı 5-2'yle geçerek 3. oldu.

-Voleybolda Erkekler GM Capital Avrupa Çalenç Kupası'nda şampiyonluğu, İtalya'nın Perugia kentindeki finalde Hırvat Mladost Zagreb'i 3-0 yenen evsahibi ekip Luigi Bacchi Perugia, üçüncülüğü de Çek Dukla Liberec'i 3-1 yenen Alman SCC Berlin aldı.

-Voleybolda Erkekler Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası'nda, Belçika'nın Maaesik kentindeki finalde Rus Iskra Odintsovo'yu 3-1 yenen İtalyan Bre Banca Lannutti şampiyon, İtalyan CoprAtlantide Piacenza'ya 3-1 üstünlük sağlayan evsahibi ekip Noliko Maaesik de 3. oldu.

28 Mart:

-Galatasaray Kulübü'nde Adnan Polat, olağan seçimli genel kurulda 2. kez başkanlığa seçilirken, bir önceki başkan Özhan Canaydın, Bursa'da 67 yaşında vefat etti.

-Polonya'nın Bydgoszcz kentindeki 38. Dünya Kros Şampiyonası'nda Kenya, 8 kategoride de altın madalya kazanırken, 3 gümüş, 2 de bronz madalya alarak şampiyonaya adeta tek başına damgasını vurdu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler