Sporda Yılın Olayları-Haziran 2010

2010 yılının haziran ayı, dünyada sporseverlerin en büyük coşkuyu yaşadığı aydı.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 19:53
Abone Ol google-news

Yılın en önemli spor organizasyonu olan ve ilk kez Güney Afrika Cumhuriyeti'nin evsahipliği yaptığı 19. Dünya Kupası finallerinde İspanya, finalde Hollanda'ya üstünlük sağlayarak dünyada futbolun en büyüğü olduğunu kanıtlarken, Hollanda ise tarihinde 3. kez finalde yitirmiş oldu. Şampiyonanın en iddialı ülkelerinden Almanya ise üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Bu ayda ABD Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Laker, 16. şampiyonluğuna ulaşırken, Türkiye'de ise erkekler basketbolda Fenerbahçe Ülker, 4. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Ayrıca yılın en önemli tenis turnuvası olan Wimbledon'da da şampiyonluklar, 4. kez olmak üzere tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal ve tek bayanlarda da ABD'li Serena Williams'ın oldu.

2010 yılının haziran ayında yurtta ve dünyada spor olayları kronolojisi şöyle:

2 Haziran:

-44. Beko Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu şampiyonluğunu, play-off final serisinde Efes Pilsen'e 4-2 üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker 4. kez kazandı.

5 Haziran:

-Atletizmde Fransa'nın Marsilya kentindeki 14. Avrupa 10 Bin Metre Kupası yarışmalarında Portekiz, 2'şer altın, gümüş ve bronz madalyayla en başarılı ülke olurken, Türk sporcu Meryem Erdoğan, bayanlarda 4. olup 31.55.53'lük derecesiyle yeni Avrupa Ümitler (23 Yaşaltı) Rekoru kırdı.

6 Haziran:

-Rusya'nın başkenti Moskova'daki 38. Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda Türk sporcuları madalya kazanamazlarken, evsahibi Rusya, 7 altın ve 1 bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.

11 Haziran:

-Lüksemburg'daki 10. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu mücadelesinde Türkiye, 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 4 puanla İsrail'in ardından 2. olarak elendi.

-Yılın en önemli spor organizasyonu olan ve Güney Afrika'nın evsahipliğini yaptığı futbolda 19. Dünya Kupası'nda şampiyonluğu, finalde Hollanda'yı uzatmada 1-0 yenen İspanya ilk kez kazanırken, Almanya da Uruguay'a 3-2 üstünlük sağlayarak 3. sırayı aldı.
Kupada gol krallığını Alman Thomas Müller, 5 gol ve 3 asistle elde etti, en iyi futbolcu olarak da Uruguaylı Diego Forlan seçildi.

13 Haziran:

-Türkiye Büyük Erkekler Deplasmanlı Sutopu Ligi'nde 2009-2010 sezonu şampiyonluğunu, play-off final serisinde İYİK'e 3-0 üstünlük sağlayan Galatasaray, üstüste 6. ve toplamda 16. kez kazandı.

14 Haziran:

-Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Dünya 36. Erkekler ve 16. Bayanlar Gençler Halter Şampiyonası'nda Türkiye, 3 gümüş madalya ve 416, erkeklerde de 4 gümüş madalya ve 424 puanla takım halinde 3. oldu. Takım birinciliklerini ise bayanlarda 18 altın madalya ve 504 puanı bulunan Çin Halk Cumhuriyeti, erkeklerde de 3'er altın ve bronzun yanısıra 5 gümüş madalya ve 529 puanla Rusya elde etti. Erkeklerde ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti 7 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

16 Haziran:

-Antalya'nın Alanya ilçesindeki 5. Dünya Üniversiteler Plaj Voleybolu Şampiyonası'nda erkekler ve bayanlarda ilk 2 sırayı Alman ekipleri alırken, üçüncülükleri ise erkeklerde Polonya, bayanlarda da Çek Cumhuriyeti aldı. Türkiye ise erkeklerde 9., bayanlarda ise 13. sırada kaldı.

18 Haziran:

-64. ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu şampiyonluğunu, play-off final serisinde Boston Celtics'e 4-3 üstünlük sağlayan Los Angeles Lakers 16. kez kazandı. Bu takımdan Kobe Bryant da ''en değerli oyuncu'' (MVP) ödülünü aldı.

19 Haziran:

-Atletizmde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 2. Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig müsabakalarında Türkiye, 3 birincilik ve 2 de üçüncülükle 224 puan topladı ve 9. sırada yer alarak ligde kalmayı başardı. Çek Cumhuriyeti ise 355.5 puanla ilk sırayı aldı.

-Norveç'in Bergen kentindeki Süper Lig müsabakalarında ise Rusya, 379.5 puanla birinciliğe ulaştı.

21 Haziran:

-Ukrayna'nın Lvov kentindeki 14. Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 60 kiloda Osman Tolip ile 1 bronz madalya kazanırken, Rusya ise 7 altın ve 5 bronz madalyayla birinciliği aldı.

-Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan ve İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 128. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda şampiyonlukları, tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal 2., tek bayanlarda da ABD'li Serena Williams, 4. kez kazandılar.
Türk raket Marsel İlhan ise 3 ön eleme turunu geçip ana tabloya kaldı, ana tabloda da 1. turu geçtikten sonra 2. turda turnuvaya veda etti.

22 Haziran:

-Ankara'daki 15. Uluslararası Turgut Atakol Ümit Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Türkiye, 5 maçını da kazanarak 10 puanla yenilgisiz şampiyonluğa ulaşırken, Hırvatistan 9 puanla ikinciliği, Fransa da 8 puanla üçüncülüğü elde etti.

23 Haziran:

-Futbolda 6. Bayanlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçında Türkiye, Anger kentinde Avusturya'ya 4-0 yenilerek 4. yenilgisini aldı.

-Antalya'nın Alanya ilçesindeki 4. Dünya Plaj Hentbolu Şampiyonası'nda ilk 3 sırayı erkeklerde Brezilya, Macaristan ve Türkiye, bayanlarda da Norveç, Danimarka ve Brezilya elde etti. Türkiye, bayanlarda beşincilikle yetindi.

25 Haziran:

-Çek Cumhuriyeti'nin Teplice kentindeki Avrupa Ümitler Judo Şampiyonası'nda Türkiye, bayanlar 57 kiloda Dilara İncedayı ile 1 altın madalya elde edip 10. sırada yer alırken, birinciliği ise 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyası bulunan Rusya kazandı.

-Edirne Sarayiçi'ndeki 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde rakibi Ali Gürbüz'e üstünlük sağlayan Antalya'dan Mehmet Yeşilyeşil, 2. kez üst üste aldı.

-9. Uluslararası İstanbul Ümit Bayanlar Basketbol Turnuvası'nda Rusya, 3 maçını da kazanarak 6 puanla yenilgisiz şampiyon, Türkiye, 5 puanla 2. ve Hollanda da 4 puanla 3. oldu.

27 Haziran:

-At yarışlarında İstanbul'daki 84. Gazi Kupası Koşusu'nu, Can Şemenoğlu'nun ''Mystical Storm'' adlı atı, 2.29.80'lik derecesi ve jokeyi Selim Kaya ile kazandı.

-Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nde Kazan kentindeki Avrupa Trap-Skeet ve Double Trap Atıcılık Şampiyonası'nda İspanya, 4 altın ve 1 bronz madalyayla en başarılı ülke olurken, Türkiye de büyük erkekler trap takım kategorisinde 1 bronz madalya kazandı.

-Çin Halk Cumhuriyeti'nin Baotou kentindeki 21. Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası'nda Türk temsilcilerinden erkeklerde İstanbul Davutpaşa Lisesi, Tayvan temsilcisine 3-2 üstünlük sağlayarak 3. sırayı alırken, İran ekibi de Fransa ekibini 3-1 yenerek ilk sırayı elde etti.

Kızlarda ise Almanya temsilcisi, evsahibi ülke temsilcisini 3-1 yenerek birinciliği, Brezilya ekibi de Türk temsilcisi Bursa Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ni 3-0 yenerek üçüncülüğü aldı.

29 Haziran:

-Bulgaristan'ın Samotov kentindeki 21. Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, 3 gümüş, 1 bronz madalya ve 57 puanla takım halinde 2. olurken, birinciliği ise 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya ve 59 puanla Rusya aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler