Sporda yılın olayları-Temmuz 2010

2010 yılının temmuz ayında Türkiye'nin yüzü, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kazanılan 3 altın ve 1 gümüş madalyayla güldü.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 19:57
Abone Ol google-news

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen şampiyonada Elvan Abeylegesse ve Alemitu Bekele Degfa'nın yanısıra özellikle Nevin Yanıt'ın 100 metre engellide ilk sırayı alması, Türk spor kamuoyunu ayağa kaldırdı. Böylece Türkiye de bu şampiyonanın tarihindeki en büyük başarısına ulaşmış oldu.

Voleybolda temmuz ayında tamamlanan erkekler ve bayanlar Avrupa Ligi mücadelelerini Türkiye, her iki kategoride de 3. sırada kapadı. 2010 yılının temmuz ayında yurtta ve dünyada spor olayları kronolojisi şöyle:

1 Temmuz:

-Bulgaristan'ın Samotov kentindeki 14. Avrupa Genç Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda, 2'şer altın ve bronzun yanısıra 1 gümüş madalya ve 47 puanı bulunan Ukrayna takım birinciliğine ulaşırken, 1 gümüş, 2 bronz madalyası olan Türkiye ise 38 puanla, takım ikinciliğini 2'şer altın, 1'er de gümüş ve bronz madalya kazanan aynı puanlı Almanya ve Rusya ile paylaştı.

-İspanya'nın Vigo kentindeki 11. Dünya Üniversiteler Tekvando Şampiyonası'nda Güney Kore, 9 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalyayla en başarılı ülke olarak dikkati çekerken, Türkiye ise bayanlar 55 kiloda Hatice Kübra Yangın ile 1 altın, ayrıca 3 gümüş ve 4 de bronz madalya kazandı.

2 Temmuz:

-15 Yaşaltı (C) Genç Ulusal Futbol Takımı, Samara kentinde Rusya ile yaptığı özel maçlarda 2-1 galip geldi ve 2-0 yenildi.

3 Temmuz:

-Bulgaristan'ın Samotov kentindeki 21. Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, 55 kiloda Kürşat Kiraz ve 84 kiloda Aslan Atem ile 2 altın, ayrıca 3 bronz madalya alarak, 47 puanla takım halinde 2. olurken, 1 altın, 2 gümüş madalya ve 48 puanla Gürcistan birinciliği elde etti.

-97. Uluslararası Fransa Bisiklet Turu'nda birinciliği, Astana takımından İspanyol Alberto Contador 91.58.48.00'lık toplam derecesiyle 3. kez kazanırken, ikinciliği Lüksemburglu Andy Schlek ve üçüncülüğü de Rus Denis Menchov aldı. Takım birinciliği ise Radio Shack ekibine gitti.

4 Temmuz:

-Atletizmde Bulgaristan'ın Sapareva Banya kentindeki 9. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye, 4 altın ve 2 gümüş madalyayla en başarılı ülke olurken, büyük erkeklerin birincisi Ahmet Arslan, 4. kez bu başarıya ulaştı.

-Binicilikte Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Kemer Country Club'dan Sencer Can, ''LC Waikiki Cleveland'' adlı atıyla kazandı. (İstanbul)

8 Temmuz:

-Atletizmde ilk kez düzenlenen ''Elmas Lig''in, İsviçre'nin Lozan kentindeki 7. ayağına katılan tek Türk sporcu Alemitu Bekele Degfa, 3 bin metrede 8.35.19 ile yeni bir Türkiye Rekoru kırarak 2. oldu.

-İstanbul'daki Avrupa Gençler Golf Takım Şampiyonası'nda ilk 3 sırayı Belçika, Norveç ve Danimarka alırlarken, Türkiye ise 17. olabildi.

-Hırvatistan'daki 13. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda, finalde Fransa, Yunanistan'ı 73-62 yenerek ilk kez şampiyonluğa ulaşırken, evsahibi Hırvatistan'ı 86-79 yenen İspanya da 3. oldu. Türkiye ise 4 galibiyet ve 5 yenilgiyle 13. sırada kaldı.

9 Temmuz:

-Teniste Davis Kupası Avrupa-Afrika 2. Grup'ta İngiltere'nin Eastbourne kentindeki mücadelede Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti'ne 4-1, evsahibi İngiltere'ye de 5-0 yenilerek 3. Grup'a düştü.

10 Temmuz:

-İngiltere'nin Nottingham kentindeki 31. Dünya Bayanlar Çim Hokeyi Şampiyonası'nda (Trophy), finalde Hollanda'yı 4-2 yenen Arjantin, 3. kez üst üste şampiyon, Almanya'yı 2-1 yenen İngiltere de 3. oldu.

11 Temmuz:

-İstanbul'daki Dünya Gençler Yelken Şampiyonası'nda Türk sporcuları dereceye giremezlerken, İspanya, 2 altın madalyayla en başarılı ülke olarak dikkati çekti.

13 Temmuz:

-18 Yaşaltı (A) Genç Ulusal Futbol Takımı, başkent Tallinn'deki özel maçlarda Estonya'yı 2-1 yendi ve 1-1 berabere kaldı.

-Almanya'nın Winnenden kentindeki 12. Avrupa ve Akdeniz Gençler ve Yıldızlar Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye, 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla 3. sırada yer aldı. Şampiyonada ilk sırayı ise 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla Ukrayna elde etti.

14 Temmuz:

-Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki 37. Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye, Ediz Yıldırımer ile erkekler 800 metrede altın, 1500 metrede de bronz madalya kazanarak, klasmanda 14. sırada yer aldı.
Şampiyonada birincilik ise 7 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalyayla Ukrayna'ya gitti.

15 Temmuz:

-Ankara'daki Avrupa Bisiklet Yol Şampiyonası'nda Türkiye, takım kategorisinde 1 adet dördüncülükle yetinirken, Rusya ise 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.

-İstanbul'daki Uluslararası Mithat Hantal Gençler Sutopu Turnuvası'nda Sırbistan, 5 maçını da kazanarak ilk sıraya yerleşirken, Türkiye, 4 galibiyet ve 1 yenilgiyle 2. ve Romanya da 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 3. sırada yer aldı.

-Letonya'nın Liepaja kentindeki 9. Avrupa Ümit Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda finalde Rusya, İspanya'yı 75-74 yenerek 5. şampiyonluğuna ulaşırken, evsahibi Letonya da Fransa önünde 53-49 galip gelerek 3. sırayı aldı. 5 galibiyet, 4 yenilgisi bulunan Türkiye ise yedincilikle yetindi.

16 Temmuz:
-Atletizmde ilk kez düzenlenen ''Elmas Lig''in, Fransa'nın başkenti Paris'teki 9. ayağında Türk bayan sporculardan Elvan Abeylegesse, 5 bin metrede 14.31.52 ile 3., uzun atlamada ise Karin Melis Mey, 6.26 metreyle 12. oldu.

-Voleybolda 7. Erkekler Avrupa Ligi'nin İspanya'nın Guadalajara kentindeki finalinde, evsahibi İspanya'yı 3-1 yenen Portekiz ilk kez şampiyon olurken, Türkiye de Romanya'ya 3-2 üstünlük sağlayarak 3. sırayı aldı.

Türkiye, ligde grup mücadelesinde 6 galibiyet, 6 yenilgi ve 18 puanla 2. sırayı alıp çıktığı yarı finalde İspanya'ya 3-0 yenildi.

-Güreşte Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki ''Golden Grand Prix'' finallerinde Türkiye, serbestte 120 kiloda Fatih Çakıroğlu ile 1 altın, grekoromende de 120 kiloda Rıza Kayaalp ile 1 altın, 96 kiloda da Ahmet Taçyıldız ile 1 bronz madalya kazandı.

-Fransa'nın Toulouse ve Rodez kentlerindeki 1. Dünya Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde evsahibi Fransa'yı 92-62 yenen ABD, üçüncülüğü ise Belçika'yı 85-73 yenen Çin Halk Cumhuriyeti kazandı. 3 galibiyet, 4 de yenilgisi bulunan Türkiye ise 10. sırada yer aldı.

-İstanbul'daki Avrupa Gençler ve Yıldızlar Masa Tenisi Şampiyonası'nda Türk sporcuları dereceye giremezlerken, Romanya ise 3 altın ve 1 gümüş madalyayla en başarılı ülke olarak dikkati çekti.

17 Temmuz:

-İstanbul'daki 24. Uluslararası Boğaziçi Judo Turnuvası'nda Türkiye, erkeklerde 2 birincilik, 1 ikincilik ve 4 üçüncülük, bayanlarda da 5 birincilik, 4 ikincilik ve 10 da üçüncülük elde etti.

-Tekvandoda Çin Halk Cumhuriyeti'nin Urumçi kentindeki Takımlar Dünya Kupası mücadelesinde erkeklerde İran, İspanya ve Türkiye, bayanlarda da Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye, ilk 3 sırayı aldılar.

-Almanya'nın Leipzig kentindeki 23. Avrupa Büyükler Eskrim Şampiyonası'nda Türk sporcuları madalya kazanamazlarken, İtalya, 5 altın , 2 gümüş ve 3 bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.

-Kanada'nın Roberval kentindeki 6. Dünya Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'nda İtalya, 2 altın ve 3 gümüş madalyayla birinciliği elde etti.

19 Temmuz:

-Kanada'nın Moncton kentindeki 13. Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda Türk sporcuları madalyaya ulaşamazlarken, Kenya, 7 altın, 4'er gümüş ve bronz madalyayla birinciliği, ABD de 6 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalyayla ikinciliği aldı.

20 Temmuz:

-Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 26. Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, 2 bronz madalya ve 25 puanla takım halinde 7. sırada kalırken, Rusya, 4 altın, 2 gümüş madalya ve 64 puanla birinciliği, Azerbaycan da 2 altın, 1'er gümüş,bronz madalya ve 37 puanla ikinciliği kazandı.

21 Temmuz:

-Voleybolda Arjantin'in Cordoba kentindeki 21. Dünya Erkekler Süper Ligi mücadelesinde Brezilya, finalde Rusya'yı 3-1 yenerek 9. kez şampiyon, Sırbistan da Küba'yı 3-2 yenerek 3. oldu.

-Karadağ'ın Bar kentindeki 10. Balkan Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde ulusal takımı 3-0 yenen Sırbistan 6. kez kazanırken, Romanya da Bosna-Hersek önünde 3-1 galip gelerek üçüncülüğe uzandı.

-Litvanya'nın başkenti Vilnius'daki 27. Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda evsahibi Litvanya, finalde Rusya'yı 90-61 yenerek 2. kez mutlu sona ulaşırken, Letonya da Sırbistan önünde 75-49 galip geldi ve 3. oldu. Türkiye ise 5 galibiyet ve 4 yenilgiyle şampiyonayı 9. sırada kapadı.

22 Temmuz:

-Futbolda UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Beşiktaş, Faroe Adaları'ndan GI/LIF Vikingur'u 3-0 ve 4-0'lık skorlarla eleyerek, 3. ön eleme turuna yükseldi.

-Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 13. Dünya Genç Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, madalya kazanamayıp takım halinde 13 puanla 13. sırada kalırken, Rusya ise 1 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya ve 59 puanla birinci, Çin Halk Cumhuriyeti de 2 altın, 1 bronz madalya ve 44 puanla 2. oldu.

23 Temmuz:

-Konya'daki 9. Uluslararası Zafer Kupası Bayanlar Basketbol Turnuvası'nda İtalya, 3 maçını da kazanarak 6 puanla şampiyonluğa ulaşırken, 5 puanlı Letonya ikinciliği, 4 puanlı Türkiye de üçüncülüğü elde etti.

24 Temmuz:

-Voleybolda 2. Bayanlar Avrupa Ligi'nin Ankara'daki finalinde Sırbistan, Bulgaristan'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu, Türkiye ise İsrail önünde aldığı 3-0'lık galibiyetle üçüncülüğe ulaştı.

Ulusal takım, ligde grupta 9 galibiyet, 3 yenilgi ve 21 puanla ilk sırayı alıp çıktığı yarı finalde, Bulgaristan'a 3-2 yenildi.

-Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 25. Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Rusya, 5 altın, 2 bronz madalya ve 70 puanla takım halinde ilk sırayı alırken, Türkiye ise 3 gümüş, 1 bronz madalya ve 42 puanla 4. oldu.

25 Temmuz:

-Kayseri'deki 6. Dünya Liseler Satranç Şampiyonası'nda Türkiye, 2 birincilik, 6 ikincilik ve 3 de üçüncülükle en başarılı ülke oldu.

-İspanya'nın Barcelona kentindeki 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türk bayan sporculardan Elvan Abeylegesse, bayanlar 10 bin metrede altın, 5 bin metrede gümüş, Alemitu Bekele Degfa, 5 bin metrede altın, Nevin Yanıt da 100 metre engellide altın madalya kazandılar.

Madalya klasmanında Rusya'nın 10 altın, 6 gümüş ve 9 bronz madalyayla ilk sıraya yerleştiği şampiyonayı böylece 3 altın ve 1 gümüş madalyayla 5. sırada kapayan Türkiye, şampiyona tarihindeki en büyük başarısına ulaşmış oldu.

-Uluslararası WTA ''İstanbul Cup'' Bayanlar Tenis Turnuvası'nda Türk sporcuları başarılı olamazlarken, finalde 2 Rus raketten Anastasia Pavlyuchenkova, Elena Vesnina'yı 2-1 yenerek şampiyonluğu kazandı.

27 Temmuz:

-16 Yaşaltı (B) Genç Ulusal Futbol Takımı, Rusya ile başkent Moskova'da yaptığı 2 özel maçı da 3-2'lik skorlarla kazandı.

-Sutopunda Romanya'nın Oradea kentindeki 14. Erkekler Dünya Kupası mücadelesinde, finalde Hırvatistan'ı 13-7 yenen Sırbistan 4. kez şampiyon, ABD'yi 12-8 yenen İspanya da 3. oldu.

-Bulgaristan'ın Kazanlık kentindeki 10. Balkan Yıldız Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda, finalde evsahibi Bulgaristan'ı 3-1 yenen Yunanistan, ilk şampiyonluğuna ulaşırken, Türkiye de Romanya'ya aynı skorla üstünlük sağlayarak üçüncülüğü aldı.

28 Temmuz:

-Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Pietermaritzburg kentindeki 28. Dünya Bisiklet BMX Şampiyonası'nda Letonya, 2 altın ve 1 gümüş madalyayla en başarılı ülke oldu.

-Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe, İsviçre'den FC Young Boys'a 2-2 ve 0-1'lik skorlarla elendi. Sarı-lacivertliler, Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan itibaren devam edecek.

-Almanya'nın Münih kentindeki 50. Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda Türk sporcuları dereceye giremezlerken, Çin Halk Cumhuriyeti, 21 altın, 20 gümüş ve 11 bronz madalyayla birinciliği, Rusya da 21 altın, 13 gümüş ve 12 bronz madalyayla ikinciliği elde etti.
 

29 Temmuz:

-Futbolda 6. Bayanlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta yer alan (A) Ulusal Takım, gruptaki 7. maçında Wasall kentinde İngiltere'ye 3-0 yenilerek, 5. yenilgisini aldı.

-Futbolda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Galatasaray, Sırp rakibi OFK Belgrad önünde 2-2 ve 5-1, Beşiktaş da Çek ekibi FC Victoria Plzen karşısında 1-1 ve 3-0'lık skorlarla tur atlayarak, play-off turuna kaldılar.

-Slovakya'nın Poprad kentindeki 27. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, 4'er galibiyet ve yenilgiyle 10. sırada kalırken, şampiyonluğu, finalde İspanya'yı 66-61 yenen İtalya 2. kez kazandı. Fransa da Slovenya'yı 66-43'le geçerek üçüncülüğe uzandı.

31 Temmuz:

-Almanya'nın Mönchengladbach kentindeki 32. Dünya Erkekler Çim Hokeyi Şampiyonası'nda (Trophy), finalde İngiltere'yi 4-0 yenen Avustralya şampiyon, Almanya'yı 4-1 yenen Hollanda da 3. oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler