Sporda yılın olayları-Ekim 2010

2010 yılının ekim ayında en çok (A) Ulusal Futbol Takımı'nın 14. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aldığı 2 yenilgi konuşuldu.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 20:35
Abone Ol google-news

Elemelere Kazakistan ve Belçika galibiyetleriyle iyi bir başlangıç yapan ulusallar, bu ayda yaptıkları Almanya ve Azerbaycan maçlarından ise boynu bükük ayrılınca, gruptaki şanslarını da zora sokmuş oldular.

Ayın sevindirici haberi ise motosiklet dalından geldi. 2007'de süpersport kategorisindeki dünya şampiyonluğundan sonra Kenan Sofuoğlu, bu başarısını bu yıl da yineleyerek Türk spor kamuoyunu sevindirdi.

Japonya'daki Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda ise ulusal  takım, başarılı bir performans göstererek 6. oldu ve bugüne kadarki en büyük başarısına ulaştı.
2010 yılının ekim ayında yurtta ve dünyada spor olayları kronolojisi şöyle:

1 Ekim:

-Okçulukta ilki bu yıl İzmir'de düzenlenen Avrupa Kulüpler Kupası müsabakalarında Türkiye'den bayanlarda Antalya Okçuluk İhtisas Kulübü 3., erkeklerde de İzmir Büyükşehir Belediyesi 4. oldu. Birincilikleri ise Fransız ekiplerinden bayanlarda Saint Avertin, erkeklerde de Arc Club de N elde etti.

-Hentbolda Norveç'in Stard kentindeki Erkekler Avrupa Çalenç Kupası 2. Tur Elemeleri (C) Grubu mücadelesinde Maliye Milli Piyango, 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 4 puanla 2. olup kupaya veda etti.

3 Ekim:

-Motosiklette Dünya Süpersport Şampiyonası'nda yer alan Hollanda ekibi HANNspree Ten Kate Honda adına yarışan Türk sporcu Kenan Sofuoğlu, sürücüler klasmanında toplam 263 puanla şampiyonluğu kazanarak, 2007'den sonra 2. kez bu başarıya ulaştı.

-Belçika'nın Aalst kentindeki 4. Avrupa 17 Yaşaltı (B) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası 1. Tur Elemeleri 6. Grup mücadelesinde Türkiye, 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 puanla 3. sırada kalarak elendi.

-Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki 19. İngiliz Uluslar Topluluğu (Commonwealth) Oyunları'nda birinciliği 74 altın, 55 gümüş ve 48 bronz madalyayla Avustralya, ikinciliği 38 altın, 27 gümüş ve 36 bronz madalyayla evsahibi Hindistan ve üçüncülüğü de 37 altın, 59 gümüş ve 46 bronz madalyayla İngiltere aldı.

5 Ekim:

-Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'daki 4. Dünya Üniversiteler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 56 kiloda Furkan Ulaş Memiş ve 69 kiloda Önder Şipal ile 2 altın, ayrıca 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla 3. olurken, birinciliği ise 3'er altın ve gümüşün yanısıra 2 de bronz madalya kazanan evsahibi Moğolistan elde etti.

8 Ekim:

-14. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu'nda yer alan (A) UlusalTakım, gruptaki 3. maçında başkent Berlin'de Almanya'ya 3-0 yenilerek ilk yenilgisini aldı.

-Ümit Ulusal Futbol Takımı, Troyes kentindeki özel maçta Fransa'ya 2-0 yenildi.

-Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki 5. Dünya Poomse (Teknik) Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, Mustafa Yılmaz ile 2 altın, ayrıca 4 de bronz madalya kazanarak, takım halinde Güney Kore ve Vietnam'ın ardından 3. oldu.

9 Ekim:

-Hentbolda Erkekler EHF Kupası 2. turunda Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Bosnalı rakibine sayı averajıyla yenilerek elendi.

10 Ekim:

-ABD'deki Uluslararası Geleneksel Chicago Maratonu'nda birincilikleri, erkeklerde Kenyalı Sammy Wanjiru, 2.06.24.00, bayanlarda da Rus Liliya Shobukhova, 2.20.25.00'lık dereceleriyle kazandılar.

12 Ekim:

-14. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu'nda yer alan (A) Ulusal Takım, gruptaki 4. maçında başkent Bakü'de Azerbaycan'a 1-0 yenilerek 2. yenilgisini aldı.

-Ümit Ulusal Futbol Takımı, İstanbul'daki özel maçta Belçika'yı 4-1 yendi.

13 Ekim:

-Basketbolda İstanbul'daki 26. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda, Fenerbahçe Ülker'i 79-77 yenen Efes Pilsen, 9. kez kupayı müzesine götürdü.

14 Ekim:

-Voleybolda ilk kez düzenlenen Erkekler Süper Kupa'yı, Ankara'daki maçta lig şampiyonu Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Teledünya Türkiye Kupası sahibi Ziraat Bankası kazandı.

15 Ekim:

-17. Uluslararası İzmir Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda en başarılı ülke olarak gözüken Türkiye, 5 birincilik elde etti.

16 Ekim:

-Atletizmde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Nanning kentindeki 19. Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda Kenya, 4 altın ve 2 bronz madalya kazanarak, şampiyonaya adeta damgasını vurdu.

-Hollanda'nın Rotterdam kentindeki 42. Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Çin Halk Cumhuriyeti, 4 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla birinciliği, Rusya da 2 altın ve 4 gümüş madalyayla ikinciliği alırken, Rusya'da Aliya Mustafina, 2 altın ve 3 gümüş madalyayla şampiyonanın yıldızı oldu.

17 Ekim:

-İstanbul'daki 32. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda birincilikleri, erkeklerde Kenyalı Vincente Kiplagat, 2.10.39.00, bayanlarda da Etiyopyalı Ashu Kasım, 2.27.25.00'lık dereceleriyle kazandılar.

-Arjantin'deki Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde evsahibi Arjantin'i 3-1 yenen Özbekistan kazanırken, Türkiye de Rusya'ya 1-0 üstünlük sağlayarak üçüncülüğe ulaştı.

20 Ekim:

-Galler'deki 27. Avrupa 19 Yaşaltı (A) Gençler Futbol Şampiyonası Elemeleri 1. Grup mücadelesinde Türkiye, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 puanla ilk sırada yer alarak yarı final eleme grubuna (Elit Tur) yükseldi.

21 Ekim:

-Basketbolda İstanbul'daki 18. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda, Galatasaray Medical Park'ı 75-58 yenen Fenerbahçe, 7. kez kupayı müzesine götürdü.

-Fas'ın Agadir kentindeki 15. Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda Japonya, 9 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyayla diğer ülkelere ezici bir üstünlük sağlarken, Türkiye de 3 bronz madalya elde ederek klasmanda 12. sırada yer aldı.
 

24 Ekim:

-Antalya'nın Alanya ilçesindeki 20. Uluslararası Alanya Triatlonu ile Büyükler ve Gençler Avrupa Kupası Final Yarışması'nda Türk sporcuları dereceye giremezlerken, Rus sporcular ise 7 kategoride birincilik elde ettiler.

26 Ekim:

-İtalya'nın Torino kentindeki 9. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, toplam 2'şer altın ve gümüşün yanısıra 6 bronz madalya kazanarak, takım halinde grekoromende İran'ın ardından 2., serbestte 5. ve bayanlarda da 8. sırayı aldı.

-Ankara'daki Avrupa Bowling Şampiyonası'nda bayanlarda Finlandiyalı Krista Pollanen, erkeklerde de Norveçli Svein Ake Ek şampiyonluklara ulaştılar.

-Fransa'nın Calais kentindeki 2. Avrupa Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, gençlerde 3 altın ve 1 gümüş madalyayla birinciliği kazanırken, Rusya'nın 5 altın ve 1 bronz madalyayla ilk sırayı elde ettiği yıldızlarda da 3'er gümüş ve bronz madalya aldı.

28 Ekim:

-Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki 20. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler kumite 84 kiloda Yavuz Karamollaoğlu ile 1 gümüş, bayanlar kumite 48 kiloda Hafsa Şeyda Burucu ile de 1 bronz madalya alarak 14. sırada kalırken, evsahibi Sırbistan ise 3 altın ve 1 bronz madalyayla ilk sırayı elde etti.

29 Ekim:

-İstanbul'daki 26. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Gençler Güreş Turnuvası'nda Türkiye, toplam 5 birincilik, 7 ikincilik ve 20 de üçüncülük kazanarak, takım halinde grekoromende 68, serbestte de 74 puanla takım birinciliklerine ulaştı.

-Japonya'daki 16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde geçen kupada olduğu gibi Brezilya'yı 3-2 yenen Rusya, üst üste 2. ve toplamda 7. kez kazanırken, evsahibi Japonya da ABD'ye ayrı skorla galip gelerek üçüncülüğü aldı.
Tarihinde 2. kez şampiyonaya katılan Türkiye ise toplam 6 galibiyet ve 5 yenilgiyle 6. sırayı elde etti.

30 Ekim:

-At yarışlarında Ankara'daki 72. Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nu, Nevzat Seyok'un ''Pan River'' isimli tayı, jokeyi Selim Kaya ve 2.38.25, 30. Cumhuriyet Kupası Koşusu'nu da Cüneyt Çalıcıoğlu'nun ''Gelibolu'' isimli tayı, jokeyi Selim Kaya ve 1.50.55'lik dereceleriyle kazandılar.

-Antalya'daki Dünya Takımlar Judo Şampiyonası'nda, bayanlarda Hollanda, Almanya, Türkiye ve Japonya, erkeklerde de Japonya, Brezilya, Rusya ve Güney Kore ilk 3 sırayı elde ettiler. Türkiye, erkeklerde ise beşincilikle yetindi.

-Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Avrupa Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda bayanlarda İspanya, Türkiye, Ukrayna ve Fransa, erkeklerde de Rusya, Fransa, Almanya ve İspanya ilk 3 sırayı elde ettiler. Türkiye, erkeklerde ise çeyrek finalde elendi.

31 Ekim:

-Yeni Zelanda'nın Hamilton kentindeki Karapiro Gölü'ndeki 39. Dünya Büyükler Kürek Şampiyonası'nda Almanya, 5 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla birinciliği, İngiltere, 4'er altın ve gümüşün yanısıra 1 bronz madalyayla ikinciliği ve evsahibi Yeni Zelanda da 3'er altın, gümüş ve bronz madalyayla üçüncülülüğü aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler