Sporda yılın olayları-Kasım/Aralık 2010

2010 yılının son 2 ayında spor etkinliklerinin yoğunluğunda bir azalma görülürken, en çok göze çarpan olay, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Dünya Kupası finallerinin organizasyonunu, 2018 için Rusya, 2022 için de Katar'a vermesiydi.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 20:40
Abone Ol google-news

Yılın son 2 ayında grekoromen güreşte ASKİ Spor, serbest güreşte de İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımları, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluklarına ulaşırlarken, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı da 2. kez üst üste Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Yıl boyunca otomobil sporları tutkunlarının en büyük ilgiyi gösterdikleri Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda ise zafer, Alman sürücü Sebastian Vettel'in oldu ve Vettel ilk kez bu başarıya ulaştı.

2010 yılının son 2 ayında yurtta ve dünyada spor olayları kronolojisi şöyle:

Kasım

2 Kasım:

-16 Yaşaltı (B) Genç Ulusal Futbol Takımı, başkent Bükreş'teki özel maçlarda Romanya ile golsüz berabere kaldı ve 3-1 galip geldi.

4 Kasım:

-Fransa'nın başkenti Paris'teki 57. Dünya Büyükler Eskrim Şampiyonası'nda Türk sporcuları başarılı olamazlarken, İtalya, 2'şer altın ve bronzun yanısıra 3 gümüş madalyayla birinciliği, evsahibi Fransa, 2'şer altın ve bronzun yanısıra 1 gümüş madalyayla ikinciliği, Rusya da 2 altın ve 3 bronz madalyayla üçüncülüğü aldı.

6 Kasım:

-Teniste ABD'nin San Diego kentindeki 48. Bayanlar Federasyon Kupası (Fed Cup) final maçında İtalya, geçen yıl da finalde yendiği evsahibi ABD'ye bu kez 3-1 üstünlük sağlayarak, üst üste 2. ve finale kaldığı son 5 yılda 3. şampiyonluğunu elde etti.

-Grekoromen güreşte Ankara'daki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası organizasyonunda Türk temsilcisi ASKİ Spor, grubunda Hırvat ve Ukraynalı, yarı finalde de Bulgar temsilcilerini yendikten sonra, finalde Rusya'nın Novosibirisk takımına da 5-2 galip gelerek, tarihinde 2. kez kupanın şampiyonluğuna ulaştı.

7 Kasım:

-Antalya'daki 14. Uluslararası Alanya Dağ Bisikleti Yarışması'nda birincilikleri, erkeklerde Avusturyalı Uwe Hochenwarter, 2.03.20.00, bayanlarda da Ukraynalı Natalie Krombets, 1.46.55.00'lık dereceleriyle kazandılar.

-ABD'deki 61. Uluslararası Geleneksel New York Maratonu'nu, erkeklerde Etiyopyalı Gebre Gebrmariam, 2.08.14.00, bayanlarda da Kenyalı Edla Kiplagat, 2.28.20.00'lık dereceleriyle ilk sıralarda bitirdiler.

11 Kasım:

-Fransa'nın Metz kentindeki 27. Dünya Trambolin Cimnastik Şampiyonası'nda Çin Halk Cumhuriyeti, 3'er altın ve gümüş madalyayla birinciliği elde ederken, Rusya da 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla bu ülkeyi izledi.

12 Kasım:

-Serbest güreşte İstanbul'daki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, grubunda Makedon ve Rumen, yarı finalde de Bulgar temsilcilerini yendikten sonra, finalde Rusya'nın Sayitiev takımına da 6-1 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı.

-Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guanghzou kentindeki 16. Asya Oyunları'nda evsahibi Çin Halk Cumhuriyeti, 199 altın, 119 gümüş ve 98 bronz madalyayla birinciliği, Güney Kore, 76 altın, 65 gümüş ve 91 bronz madalyayla ikinciliği, Japonya da 48 altın, 74 gümüş ve 94 bronz madalyayla üçüncülüğü aldı.

14 Kasım:

-61. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2010 sezonu sürücüler şampiyonluğunu, Red Bull Racing ekibinin Alman sürücüsü Sebastian Vettel, 256 puanla ilk kez kazandı. Sezonda toplam 5 yarış kazanan Vettel'i, Ferrari ekibinin İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, 252 puanla 2. ve Red Bull Racing ekibinin Avustralyalı sürücüsü Mark Webber, 242 puanla 3. sırada izlediler.

Markalar şampiyonluğu ise 498 puanla Red Bull Racing'e gitti.

-38. Dünya Ralli Şampiyonası'nda 2010 sezonu sürücüler şampiyonluğunu, Citroen C4 ekibinin Fransız sürücüsü Sebastien Loeb, 276 puanla 7. kez üst üste kazanırken, Citroen C4 de 456 puanla markalar şampiyonluğunu elde etti.

16 Kasım:

-18 Yaşaltı (A) Genç Ulusal Futbol Takımı, Almanya ile Rüsselsheim kentinde yaptığı özel maçları 4-2 ve 2-0'lık sonuçlarla yitirdi.

17 Kasım:

-(A) Ulusal Futbol Takımı, başkent Amsterdam'daki özel maçta Hollanda'ya 1-0 yenildi.
-Ümit Ulusal Futbol Takımı, özel maçta Fermo kentinde İtalya'ya 2-1 mağlup oldu.

19 Kasım:

-Voleybolda 2. Bayanlar Süper Kupa'yı, İstanbul'da yeniden inşa edilen Burhan Felek Spor Sitesi Salonu'ndaki maçta Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u 3-1 yenen Fenerbahçe Acıbadem, 2. kez üst üste kazandı.

-Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Avrupa 23 Yaşaltı Ümitler Judo Şampiyonası'nda Türkiye, bayanlar 52 kiloda Tuğba Zehir ile 1 altın, erkekler 100 kiloda Feyyaz Yazıcı ile de 1 bronz madalya kazanıp 6. sırada yer alırken, birinciliği ise 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla Almanya elde etti.

20 Kasım:

-Karatede İstanbul'daki Dünya Kulüpler Kupası müsabakalarında erkeklerde ve bayanlarda Mısır'ın Police Club takımı birinciliği kazanırken, Türkiye'den erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2. ve bayanlarda da Eyüpspor 3. oldu.

21 Kasım:

-Hentbolda Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda grupta 3 yenilgi alarak sonuncu olan ve mücadelesini EHF Kupası 3. turundan itibaren sürdüren Maliye Milli Piyango, bu kupanın 3. turunda Rus rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
Aynı kupada 2. turda İsviçreli rakibini eleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3. turda Norveçli rakibine 2 maçta da yenilerek elenirken, Bayanlar Avrupa Çalenç Kupası'nın 3. turunda Anadolu Üniversitesi, Sırp, Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nın 3. turunda da Üsküdar Belediyesi, Norveçli rakibine 2 maçı da yitirerek kupaya veda etti.

22 Kasım:

-Kıbrıs Rum kesiminin Limasol kentindeki Avrupa 2. Ümitler, 38. Genç Erkekler ve 13. Genç Bayanlar Halter Şampiyonası'nda Türkiye, gençlerde toplam 6 altın, 3 gümüş, 10 bronz madalya ve erkeklerde 503, bayanlarda da 482 puanla takım halinde 2. oldu. Toplam 15 altının yanısıra 9'ar da gümüş ve bronz madalya kazanan Rusya, erkeklerde 570, bayanlarda da 532 puanla takım birinciliklerine ulaştı.
Ümitlerde ise 3'er altın ve bronzun yanısıra 4 de gümüş madalyayla erkeklerde 485, bayanlarda da 265 puan toplayan Türkiye, takım halinde her iki kategoride de üçüncülüğü alırken, Rusya, toplam 18 altın, 10 gümüş, 14 bronz madalyayla erkeklerde 614, bayanlarda da 527 puanla takım birinciliklerini elde etti.

-Teniste erkekler ATP World Tour'un, İngiltere'nin başkenti Londra'daki son etap mücadelesinde, finalde İspanyol Rafael Nadal'ı 2-1 yenen İsviçreli Roger Federer, 5. kez şampiyonluğu kazandı.

23 Kasım:

-15 Yaşaltı (C) Genç Bayan Ulusal Futbol Takımı, Şanlıurfa'da Rusya ile yaptığı özel maçlarda 6-2 galip geldi ve 2-1 yenildi.

25 Kasım:

-Hollanda'nın Eindhoven kentindeki 14. Avrupa Kısa Parkur Yüzme Şampiyonası'nda Türk sporcuları başarılı olamazlarken, Almanya, 10 altın, 8 gümüş ve 4 bronz madalyayla ilk sırayı aldı. Hollanda, 9 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya, Macaristan da 6 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla klasmanda Almanya'yı izlediler.

28 Kasım:

-Hentbolda Erkekler Avrupa Çalenç Kupası 3. turunda İstanbul Bahçeşehir Koleji, Norveçli, Erkekler Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. turunda da İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bosnalı rakiplerine her 2 maçta da yenilerek kupaya veda ettiler.

Aralık

1 Aralık:

-15 Yaşaltı (C) Genç Ulusal Futbol Takımı, Hollanda ile yaptığı özel maçlarda, rakibini Mersin'de 3-0 yenerken, Adana'da ise 2-1 yenildi.

2 Aralık:

-Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2018'deki 18. Dünya Kupası finallerinin organizasyonunu Rusya, 2022'deki 19. Dünya Kupası finallerinin organizasyonunu da Katar'a verdi.


3 Aralık:

-Teniste Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki 99. Davis Kupası finalinde evsahibi Sırbistan, Fransa'yı 3-2 yenerek, tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandı.
 

-Portekiz'in Funchal kentindeki 20. Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 3. Grup mücadelesinde Türkiye, 3 maçını da kazanarak 6 puanla grup birincisi oldu ve play-off'a kaldı.

7 Aralık:

-Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alan Bursaspor, (C) Grubu'ndaki mücadelesini 1 beraberlik, 5 yenilgi ve 1 puanla son sırada bitirerek sonuncu oldu ve kupaya veda etti.

-Danimarka ve Norveç'in ortak organizasyonunda bugün başlayan ve 13 gün süren 10. Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu, finalde İsveç'i 25-20 yenen Norveç, 4. kez üstüste kazanırken, Danimarka'yı 16-15 yenen Romanya da 3. oldu.

8 Aralık:

-Futbolda Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de bugün başlayan ve 11 gün süren 7. Kulüplerarası Dünya Kupası'nda, finalde Kongo'nun TP Mazembe Englebert takımını 3-0 yenen İtalya'nın FC Internazionale Milan takımı ilk şampiyonluğuna ulaşırken, üçüncülüğü de Güney Kore'nin FC Seongnam Ilhwa Chunma takımına 4-2 üstünlük sağlayan Brezilya'nın Sport Club Internacional takımı elde etti.

12 Aralık:

-Portekiz'in Albufeira kentindeki 17. Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türkiye, 23 yaşaltı ümit bayanlarda Meryem Erdoğan ile 1 altın, büyük bayanlarda da Binnaz Uslu ile 1 gümüş madalya kazanıp, madalya klasmanında 4. sırada yer alırken, en başarılı ülke ise 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla İngiltere oldu.

15 Aralık:

-Futbolda Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 1. Tur (L) Grubu'ndaki mücadelesini 4 galibiyet, 1'er de beraberlik ve yenilgiyle, 13 puanla, 16 puanlı Portekiz ekibi FC Porto'nun gerisinde 2. sırada tamamlayarak 2. tura yükseldi.

-Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bugün başlayan ve 5 gün süren 10. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Türk sporcuları başarılı olamazlarken, ABD, 12 altın, 6 gümüş ve 7 bronz madalyayla birinciliği, Rusya, 4'er altın ve gümüşün yanısıra 2 bronz madalyayla ikinciliği ve İspanya da 4 altının yanısıra 2'şer de gümüş ve bronz madalyayla üçüncülüğü aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler