İzmir yeni yılı karşılamaya hazır

Yaklaşan yeni yıl hazırlıkları, İzmir'de sokakları, alışveriş merkezlerini olduğu kadar kültür sanat etkinliklerini de renklendiriyor. Kentteki birçok sanat kurumu, 2010 yılını özel konser, sergi ya da etkinliklerle uğurluyor.

Yayınlanma: 30.12.2010 - 08:50
Abone Ol google-news

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu yıl yeni yıl özel konserini, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmirlilerle buluşturuyor. İbrahim Yazıcı yönetimindeki ''Bir Viyana Gecesi'' temalı konserde, Viyana valsleri ve çeşitli şarkılar seslendirilecek. Soprano Marelize Gerber ile tenor Gernot Heinrich solist olarak görev yapacağı konser, bu akşam izlenebilecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta Strauss'un ''Cinderella'' balesiyle izleyicilerinin karşısında olacak. Elhamra Sahnesi'nde bu akşam seyirciyle buluşacak olan Cinderella, İtalyan koreograf Renato Zanella'nın koreografisiyle sahneleniyor. Eserde orkestrayı şef Tulio Gagliardo Varas yönetecek.
 

İZDT

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), hafta boyunca 4 salonda 4 oyunla perdelerini açacak.
İZDT'nin Konak Sahnesi'nde tüm hafta boyunca ''Henry ve Alice'in Gizli Yaşamı'' adlı oyun sahnelenecek. David Tristram'ın yazdığı oyunda, bir karı kocanın iletişimsizliklerinden gelen kısır döngüyü kırmak için fantezi dünyasına sığınmaları ve aralarındaki sürtüşme, eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde ise Pazar günü hariç, ''Ölüm Öpücüğü'' tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Sezonun yeni oyunlarından Simon Williams'ın aynı adlı eserinden Şükran Yücel'in çevirdiği ''Ölüm Öpücüğü''nü, Tayfun Eraslan yönetiyor. Gerilim tarzındaki oyun, farklı kurgusuyla izleyenleri iki saat boyunca etkisi altına alıyor.

Minik izleyiciler ise Pazar günü ise ''Sakarca'' isimli çocuk oyununu izleyebilecekler.
Karşıyaka Oda Tiyatrosu, 4 Ocak Salı ve 5 Ocak Çarşamba akşamları Sam Bobrick'in yazdığı ''Bavul'' ile perdelerini açacak. Oyunda havaalanında bavulları karışan bir kadın ve erkeğin yaşamlarının da kesişmesi anlatılıyor.

Tiyatroseverler, 6 Ocak Perşembe gününden itibaren ''Bavul'' ile ''Sakarca'' adlı çocuk oyununu dönüşümlü olarak izleyecekler.
 

Yılbaşı için seçenekler

İzmir, yeni yıla canlı müzik performansını dinleyerek girmek isteyenler için çok sayıda seçenek sunarken, bunlar arasında Emre Aydın, Gece ve Sıla konserleri öne çıkıyor.
İzmir Arena yılbaşı gecesi, Gece ve Sıla'yı ağırlarken, rock müziğin sevilen ismi Emre Aydın da Ooze Venue'de sahneye çıkacak.

Farklı bir seçenek arayanlar ise eski şarkıların çalınacağı Bios'taki ''Oldies Yılbaşı Partisi''ne katılabilirler.
 

Sergiler, etkinlikler

İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde Ayla Coşkuner'in heykel sergisi devam ediyor. Coşkuner'in 9. kişisel sergisi, yeni yılın ilk gününe kadar ziyaret edilebilecek.
EÜ Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde seramik sanatının yerleşmesine öncülük eden 13 değerli seramik sanatçısının eserleri, yeni yıla kadar ''Seramikte 50 Yıl'' adı altında sergilenecek.

Sergide, Cumhuriyet döneminin ilk seramik sanatçılarından İlgi Adalan, Beril Anılanmert, Tülin Ayta, Erdinç Bakla, Bingül Başarır, Taylan Erder, Candeğer Furtun, Güngör Güner, Ayfer Karamani, Tüzüm Kızılcan, Türker Özdoğan, Mustafa Tunçalp, Jale Yılmabaşar'ın eserleri yer alacak.

İbrahim Bozkuş'un resim sergisi, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi'nde bu hafta sanatseverlerle buluşuyor.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda minik tiyatroseverler, ''Sihirbaz'' adlı müzikli çocuk oyununu izleyebilecekler.

AKM Ege Sanat Salonu'nda Mazhar Toğrul'un resim sergisi bu hafta da gezilebilecek.
Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu'nda Neşe Taner'in yağlıboya ve akrilik çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisi, hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler