"Kriz Türkiye'yi dört koldan vuracak"

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) küresel krizin Türkiye’yi “kredi, portföy, dış ticaret ve tüketici davranışları” olmak üzere dört farklı kanaldan etkileyeceği tespitinde bulundu. TEPAV, Türkiye’nin küresel krizden etkilenmesine neden olacak bu dört kanalın aynı anda tıkanması ihtimalinin de oldukça yüksek olduğu tahmininde bulundu.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 09:01
Abone Ol google-news

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), küresel krizin Türkiye’yi “kredi, portföy, dış ticaret ve tüketici davranışları” olmak üzere dört kanaldan etkileyeceğini tespit ederek, somut önlemlerini açıkladı.

TEPAV, Türkiye’nin küresel ekonomik krizin gelişimi, Türkiye’ye etkileri ve fırsata dönüştürebilmesi için alınması gereken önlemleri içeren bir değerlendirme raporu açıkladı. Pakette, alınması gereken önlemler arasında, “Merkez Bankası rezervlerinden bir fon oluşturulması”, “İssizlik Sigortası fonunun bir bölümünün, kitlesel seferberlik ile bilgisayar ve yabancı dil eğitiminde kullanılması”, “IMF ile ciddi ve ayrıntılı bir anlaşmanın bir an önce imzalanması”, “Körfez sermayesinin çekilmesine yönelik tedbirlerin alınması” ve “Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) çözümün merkezinde yer alması” önerileri de sayıldı.

TEPAV Küresel Kriz Çalışma Grubu’nca hazırlanan “2007-08 Küresel Finans Krizi ve Türkiye: Etkiler ve Öneriler” raporunda, “Bekle-gör olarak özetlenebilecek bir tutumun yanında, krizin Türkiye’ye etkilerine yönelik tahminler üzerine inşa edilmiş ve pro-aktif tedbirlerden oluşan diğer bir strateji seçeneğinin de var olduğunun altını çizmek gerekmektedir” denildi.

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler