Büyük önder Atatürk ölümünün 70. yılında anılıyor

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 70. yılında tüm yurtta yapılacak törenlerle anılacak. Anıtkabir’de yarın yapılacak törenlerde Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Önderin kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak. Atatürk’ün saat 9.05’te hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında da anma töreni gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 09:53
Abone Ol google-news

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 70. yılında başta Başkent Ankara olmak üzere tüm yurtta yapılacak törenlerle anılacak. Anma törenleri Anıtkabir’de yarın saat 08.35'de başlayacak. Törenler kapsamında ilk olarak Anıtkabir’e çelenk koyma töreni yapılacak. 08.35’de korteje dahil zevatın Anıtkabir’deki Aslanlı yol başında yerlerini alacak ve 08.50’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla yürüyüş başlayacak.

Büyük Önder Atatürk’ün yaşama gözünü yumduğu saat olan 09.05’de Cumhurbaşkanı Gül Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunulacak, ardından İstiklal Marşı okunacak. Büyük Önder'in son nefesini verdiği an olan 09.05'de ise tüm yurtta, sirenler çalacak ve hareket halinde olan tüm yurttaşlar bulundukları yerde saygı duruşunda bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül’ün özel defterin imzalanmasının ardından korteje dahil olmayan sivil ve askeri öğrenciler mozole önünde saygı geçişi yapacak. Saat 11.00’de ise Anıtkabir halka açılacak. Anıtkabir’in yanı sıra Ankara’daki törenler kapsamında Ulus Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtı’na da çelenk koyulacak. Aynı zamanda bütün resmi, özel kurum ve kuruluşlarda güneşin batışına kadar bayraklar yarıya indirilecek. Tüm resmi ve özel okullarda Atatürk için törenler düzenlenecek.

 

Dolmabahçe'de tören

Atatürk’ün saat 9.05’te hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında da anma töreni gerçekleştirilecek. Anma törenine mülki, askeri ve idari erkan, sivil toplum örgütleri katılacak. Tören için 10 Kasım günü saat 08.00’de sarayın kapıları ziyarete açılacak. Atatürk’ün odasında gerçekleştirilecek resmi tören, Muayede Salonu’na konulan ekranlardan izlenebilecek. Bahçede bekleyen ziyaretçiler için çadır kurulacak, ayrıca Daire Başkanlığı binası alt katında bulunan “Belge ve Fotoğraflarla Atatürk ve Milli Saraylar Sergisi” ücretsiz gezilebilecek.


ADOB’tan 10 Kasım'da 3 destan

Ankara Devlet Opera ve Balesi de Devlet Sanatçısı Muammer Sun'un bestelediği “Üç Destan” adlı müzikli anlatıyı, 10 Kasım'da Atatürk’ün anısına sahneye koyacak. Türk Ulusunun bağımsızlık mücadelesini ve bu yoldaki kahramanlığını anlatan eser, Sakarya ve Çanakkale Savaşları ile Büyük Taarruzu konu alıyor. Eserde anlatıcı olarak usta tiyatrocular Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter görev alacaklar. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu’nun sahne alacağı eser, Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar adında üç bölümden oluşuyor. “Üç Destan”, 10 Kasım saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde izlenebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler