İngiltere'de terör tehdidi

İngiltere'de yayımlanan Sunday Telegraph gazetesi, "çok gizli" damgalı bir istihbarat raporunun, ülkede terör tehdidinin arttığına işaret ettiğini yazdı. Haberde, istihbarat raporuna göre ülkede sanıldığından çok daha fazla aşırı dinci unsurun aktif durumda olduğu belirtilirken, bu teröristlerin sayısının "birkaç binle" ifade edilebilecek kadar arttığı kaydedildi.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 09:56
Abone Ol google-news

İngiltere'de  "çok gizli" damgalı bir istihbarat raporu yayımlandı.

Terör hücrelerinin daha çok başkent Londra ile Birmingham ve Luton gibi çok sayıda Müslümanın yaşadığı kentlerde yoğunlaştığına da dikkati çeken raporda, "İngiltere, El Kaide için başlıca hedef olmaya devam edecek" uyarısına yer verildiği bildirildi.

Sunday Telegraph, Savunma Bakanlığına bağlı askeri istihbarat, MI5 ve polisin özel birimi tarafından derlenen raporda, "İngiltere yakın gelecekte, İngiliz vatandaşı olan yabancı kökenlilerle Müslüman olan İngiliz ya da İngiltere'de yerleşik yabancı teröristlerin olduğu kadar, dışardan gelip ülkede saldırı planlayan teröristlerin de hedefinde kalacak" ifadesinin yer aldığını kaydetti.

Raporda, terör hücrelerinin ilke olarak "aşırılık içeren mesajlarını yaymak, eğitim ile Afganistan, Pakistan ve Irak'ta yürütülen cihat hareketlerine destek için bağış toplamak, silah sağlamak" hedefleriyle çalıştığına işaret edildiğini de duyuran Telegraph, rapora dair açıklama yapan İçişleri Bakanlığı sözcüsünün, bütün kaynaklarıyla bu karmaşık tehdidin üstesinden gelebilmek için çalıştıklarını söylediğini bildirdi.

Sözcü, "İngiltere'ye yönelik terör tehdidi gerçek ve giderek karmaşık hale gelen bir tehdittir. Tehdit seviyesi hükümete bağlı birimler tarafından 'ciddi' olarak belirlenmiş ve bir süredir bu seviyede tutulmaktadır. Her zaman ülkemize karşı çok sayıda saldırı planı yapıldığını, bunlar ve bunları planlayan kişi ve grupların soruşturmalara tabi olduklarını, izlendiklerini söylüyoruz. Bu çalışmalar için ciddi kaynaklar ayrılmakta ve hükümet tarafından üzerinde titizlikle çalışılmış bir strateji uygulanmaktadır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler