Liderlerden 10 Kasım mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Atatürk'ün sadece milletin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğunu belirtti. TBMM Başkanı Köksal Toptan da 10 Kasım'ın, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, "Ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Gül, Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk’ün, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrıldığını kaydetti. Atatürk’ün millete ve orduya önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesinin, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkan ve şartlara kavuşturduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti: “O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır. Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının bugünkü nesillere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü, gücünü, özgüvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eserdir. Türkiye'nin, ilgi çeken, gelişmelerde söz sahibi, etkin ve dinamik bir ülke olarak bugün uluslararası alanda ulaştığı saygın konum, milletimizin değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine sahip olduğunun en güçlü ispatıdır. Cumhuriyet'in kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmesini sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir. Bunun bir bayrak yarışı olduğu şuuruyla, büyük bir inançla ve azimle çalışan devletimizin de, milletimizin de, Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Gelecek nesillerin de, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine eminim. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

 

Toptan: Meclisimiz, Cumhuriyetimize sahip çıkarak yoluna devam ediyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Milli Mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 70. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz” dedi. Toptan, milletin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’na önderlik eden Atatürk’ün, başarıları, öngörüleri, eserleri ve devrimleriyle tarihin akışını değiştirdiğini ve insanlığın yetiştirdiği büyük liderler arasında unutulmaz yerini aldığını belirtti. Atatürk’ün Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin, kısa sürede tüm yurda yayıldığını ve bütün dünyaya örnek olduğunu ifade eden Toptan, şunları kaydetti: “Tarih sayfalarındaki yerini alan bu destan, aslında Atatürk’ün ülkesi için hayal ettiği aydınlık geleceğin ilk adımını oluşturmaktadır. Zaferle taçlandırdığı Milli mücadelenin ardından tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesini başlatarak millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur” dedi. Meclis Başkanı Toptan şunları söyledi: “Hiç kuşkusuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Bunun için birçok önemli adımlar atmış ve kendinden sonraki nesillere bu ideali bir miras olarak bırakmıştır. O’nun ilke ve devrimleri her zaman büyük milletimize güç vermeye ve yol göstermeye devam edecektir. 10 Kasım, Türk Milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet’in erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yakın silah arkadaşlarıyla beraber kurduğu ve ilk başkanlığını yaptığı Meclisimiz, bugün de, ilk günkü heyecan ve kararlılık içinde Cumhuriyetimize sahip çıkarak yoluna devam etmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen İlk meclis Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”


Erdoğan: Atatürk'ü anarken, onun fikir ve eserlerini yeniden düşünmeliyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da , “İstiklal Mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde anarken, hep birlikte o'nun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünmeliyiz” dedi. Erdoğan mesajında, Cumhuriyetin en büyük idealinin; inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olduğunu kaydetti. Cumhuriyetin, bu birlik ve bütünlük üzerinde yükselerek geleceğe yürüdüğünü ifade eden Erdoğan şunları dedi: “Büyük bir özgüvenle bir kez daha diyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında, milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır. O’nun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, milletimizin her bir ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak için büyük bir seferberlik içindeyiz. Türkiye bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasal ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bana göre Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız bugünü, O’nun mücadele heyecanını yaşayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalışarak geçirmek en doğru anma biçimi olacaktır. Bugün O’nun gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 70. yıldönümünde rahmetle şükranla anıyorum.”

 

Baykal: Atatürk, sıradanlaştırmayan bir önder

CHP Lideri Deniz Baykal ise mesajında, Yurt içinde ve yurt dışında yüzyılın lideri olarak saygıyla anılan Atatürk’ün bir değişim projesi mimarı olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Mustafa Kemal’in, özgürlük, bağımsızlık, değişim ve çağdaşlaşma projesinin esri olan laik Türkiye Cumhuriyeti, aramızdan ayrılışının 70. yılında Atatürk’ün büyük eseridir. Barışın, dostluğun, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında, Atatürk’ün eserinin değeri de, her gün daha çok artıyor ve daha iyi anlaşılıyor. Bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebildiğini, hem tarih yazarak, hem tarihe not düşerek göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye tarihe tescil ettirmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 70. yılında da saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler