Türkiye'ye yaptırımı reddetti

Rum Kesimi’ni ziyaret eden, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Tajani, Türkiye’nin Rum gemilerine uyguladığı sınırlamaları kaldırmasını istedi. Ancak Tajani, Rumların yaptırım çağrısını, “Çabalar, sorunların çözümü için yapılıyor, yeni sorunlar yaratmak için değil” diyerek geri çevirdi.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 11:52
Abone Ol google-news

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni ziyaret eden, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Antonio Tajani, Lefkoşa’daki açıklamalarında Türkiye’nin Kıbrıs Rumlarına ait gemi ve uçaklarına uyguladığı sınırlamaları kaldırmasını istedi. Ancak Tajani, Rumların yaptırım çağrısını, “Çabalar, sorunların çözümü için yapılıyor, yeni sorunlar yaratmak için değil” diyerek geri çevirdi.

İtalyan Komisyon Üyesi Tajani, Kıbrıs Rum Kesimi’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin AB’ye ancak birliğin kurallarına saygı göstermesi halinde katılabileceğini söyledi. Rum basınına göre, Türkiye’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne uyguladığı ambargoyu “yaptırım” değil, “diyalog” yoluyla kaldırılmasını beklediğini kaydeden Tajani, AB’nin, Türkiye’den mallarının serbest dolaşımı konusunda uygulanan tüm sınırlamaların kaldırılmasını talep ettiğini kaydetti. Tajani, Türkiye’ye yaptırım uygulanması olasılığına ilişkin olarak da “Çabalar, sorunların çözümü için yapılıyor, yeni sorunlar yaratmak için değil” mesajını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler