İzmir'deki operasyonda tutuklama

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, bombalı eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi ile bu kişiye yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 2 zanlıdan biri tutuklandı.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 12:39
Abone Ol google-news

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına götürülen terör örgütü üyesi N.K. ile İzmir PTT Başmüdürlüğünde görevli posta dağıtıcıları V.G. ve İ.K, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. N.K. ve V.G, nöbetçi mahkemece tutuklandı. İ.K. serbest bırakıldı.
 

Operasyon

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarında bombalama, sabotaj ve suikast konularında özel eğitim alan N.K'nin İzmir'e geldiğini tespit ederek, takip başlatmıştı. Zanlının eylem için keşif ve yer tespiti yapması üzerine Gaziemir'de kaldığı eve operasyon düzenleyen polis, dedektör köpeklerle yapılan aramada, bir koltuğun altına gizlenmiş kutuda, zaman ayarıyla çalışma düzeneği kurulmuş yaklaşık yarım kilogramlık A4 plastik patlayıcı ele geçirmişti.

Operasyonda, terör örgütü PKK üyesi N.K. ile evlerinde kaldığı İzmir PTT Başmüdürlüğünde görevli posta dağıtıcıları V.G. ve İ.K. de gözaltına alınmıştı.
 

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon