Oset güçler, Güney Osetya'da bir köye girdi

Oset güçleri, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bulunan bir Gürcü köyüne girdi. Oset güçlerin, bölgede kısa bir süre kaldıktan sonra geri çekildikleri bildirildi.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 12:54
Abone Ol google-news

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki sorunlu bölgede Oset güçlerinin, bir Gürcü köyüne girdiği bildirildi. Gürcü haber ajansları, Güney Osetya'nın, Rus askerlerinin denetimindeki Seçhere ilçesine bağlı Perevi dağ köyüne giren Oset güçlerinin, bölgede kısa süre kaldıktan sonra geri çekildiğini duyururken, Gürcü güvenlik yetkilileri, bölgedeki Rus güçlerinin çekilmeye başladığını ve yerlerine Güney Osetyalı milislerin geldiğini söylediler.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili de Perevi'de yaklaşık 1100 kişinin yaşadığını belirterek, "Bu etnik temizliğin devamıdır" diye konuştu.

Öte yandan ülkedeki AB misyonu, Perevi'deki durumdan ötürü duyulan endişeyi dile getirdi ve tüm taraflara "provokasyonlardan kaçınmaları" çağrısında bulundu.

Güney Osetya'da ağustostaki savaş yüzünden Gürcistan içlerine kadar ilerleyen ve güvenlik amaçlı tampon bölge oluşturan Rus askerleri, geri çekilme işlemlerinin tamamlanmasına karşın bazı Gürcü yerleşim birimlerinin denetimini hala elinde tutuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler