'Erdoğan, halkın gözünde küçülmektedir'

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'nın DTP’li belediyeler için "29 mart seçimlerinde halk bu pisliklerden kurtulacak" şeklindeki sözlerini sert bir dille eleştirerek, "Erdoğan bu sözlerle halkın gözünde gittikçe küçülmektedir." dedi.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 14:56
Abone Ol google-news

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan Erdoğan’a eğer temiz siyaset yürütmek istiyorsa, hakaretlerinden ve üç haftadır ağzından düşürmediği ‘pislik’ ifadesinden vazgeçmesini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu. Demirtaş, iktidardaki AKP hükümetinin son zamanlarda, demokratikleşme, AB süreci, ekonomi gibi temel konularda kamuoyunun beklentisine cevap veremediğini kaydederek, “Kendince en zayıf halka olarak gördüğü DTP’ye saldırarak günü kurtaracağını sanan Başbakan Erdoğan fena halde yanılmaktadır” diye konuştu.

Açıklamasında AKP'li belediyeleri de eleştiren Demirtaş şunları söyledi: “Elindeki belediyelerin nasıl bir rant, rüşvet ve çıkar merkezlerine dönüştüğünü, bir çok belediyesinin yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya olduğunu, hali hazırda Deniz Feneri yolsuzluğunun kendisi ile ilgisinin soruşturulduğunu görmeyen AKP, DTP’li belediyeler üzerinden çirkin bir siyaset yürüterek halkı aldatma hesapları yapmaktadır. Başbakan, önceki hafta Diyarbakır’daki konuşmasında Diyarbakır Belediyesini eleştirdiği saatlerde, AKP’li Van Belediyesinin hizmet binasının elektriklerinin borç yüzünden kesik olduğunu unutmuş olmalıdır. AKP’li Siirt Belediyesi hakkında yolsuzluk iddiasıyla ilgili onlarca dosyanın İçişleri Bakanının önünde durduğunu da unutmuş gibidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon