"Pirelli Yıldız Pilot" Avrupa seçmeleri sonuçlandı

“Pirelli Yıldız Pilot” programının Avusturya’nın Freistadt kentinde gerçekleştirilen Avrupa seçmeleri genç ralli yeteneklerini gün ışığına çıkarttı. Türkiye’den Ford Rallye Sport Türkiye takımının yetenekli pilotu Emre Yurdakul’un da aralarında bulunduğu 18 genç ralli pilotu altı özel etapta kıyasıya mücadele ederek yeteneklerini sergilediler. Genç pilotlardan zafere ulaşan isimler ise Finlandiya’dan Jarkko Nikara ve Çek Cumhuriyeti’nden Martin Semerad oldu.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 18:37
Abone Ol google-news

Freistadt’ta gerçekleştirilen seçmelerde, adaylar hem pist ve hem de pist dışında özel olarak hazırlanan etaplarda uzman jüri heyeti tarafından değerlendirildiler. Değerlendirmelerin sonucunda seçilen genç yetenekler Niakara ve Semerad gelecek yıl Dünya Ralli Şampiyonasının Portekiz, İtalya, Yunanistan, Finlandiya, İspanya ve İngiltere olmak üzere toplam altı ayağında mücadele edecekler. Group N veya Super 2000 otomobilleri ile yarışa katılacak pilotların araçları FIA ve Pirelli tarafından sağlanacak. 

Bu özel organizasyonun jüri heyetinde ise, 1980’li yıllarda Dünya Ralli Şampiyonası’nın yıldız isimleri arasında yer alan, usta pilotlar Walter Rohrl ve Michele Mouton, İngiliz gazeteci Davis Evans, Pirelli Ralli Müdürü Mario Isola, Portekiz Rallisi organizatörü Joao Pasos ve Tommi Makinen Racing takımının müdürü Kevin Morris yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler