Yılın ilk derbisinin galibi Galatasaray

Beko Basketbol Ligi'nde oynanan derbi maçta Galatasaray Cafe Crown, bitime 2 salise kala Ignerski ile faul atışlarını değerlendiremeyen Beşiktaş Cola Turka'yı 73-71 yendi.

Yayınlanma: 02.01.2011 - 18:45
Abone Ol google-news

Beşiktaş Cola Turka, tribündeki Portekizli yıldız futbolcuları, sahada ise NBA yıldızının olmasının moraliyle maça başlamasına rağmen ilk bölümlerde hücumda pota altında sıkıntı yaşadı. Önde Iverson'a baskı kurarak rakibinin organizasyonlarını bozan Galatasaray Cafe Crown, pota altında Ermal ile etkili oldu ve 4. dakikada 10-5 üstünlük yakaladı. Siyah-beyazlı takım üst üste hücumlardan da boş dönünce konuk ekip üstünlüğünü sürdürdü ve ilk çeyreği 14-9 önde tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, ikinci periyoda Andric'in basketiyle başladı ve 11. dakikada 7 sayılık üstünlük (16-9) yakaladı. Bu dakikalarda Galatasaray Cafe Crown öne geçip, ardından Beşiktaş Cola Turka yakalayınca, iki takım arasında adeta bir kovalamaca yaşandı.

Sarı-kırmızılı takım, Andric'in basketiyle 11. dakikada 7 sayılık üstünlük (16-9) yakalamasına rağmen, Beşiktaş Cola Turka 14. dakikada Iverson'un basketiyle 16-16 beraberliği sağladı. Konuk ekip, Shumpert ile bulduğu basketle 16. dakikada 21-16 ile bir kez daha öne geçerken siyah-beyazlı takım Cevher'in sayısıyla aynı dakika içinde 21-21 beraberliği yeniden buldu. Bekir'in üçlüğüyle 17. dakikada uzun bir aradan sonra öne geçen (24-23) Beşiktaş Cola Turka, hücumlarda basit top kayıpları yapınca, üstünlüğü tekrar rakibine kaptırdı. Galatasaray Cafe Crown, Ermal ile basketler bularak ilk yarıyı 34-30 önde tamamladı.

Beşiktaş Cola Turka'da Ogilvy ilk yarıda 10 sayı ve 10 ribauntla oynadı. Ermal ilk yarıdaki iyi oyununu ikinci yarıya da taşıdı ve üst üste basketler üretti. Galatasaray Cafe Crown, Evren'in basketiyle 22. dakika içinde 38-30 üstünlük sağladı. Beşiktaş Cola Turka, buna Mustafa Abi ile çabuk yanıt verdi ve 5-0'lık seriyle skoru 38-35'e getirdi. Sarı-kırmızılı takım, rakibinin basit top kayıplarını iyi değerlendirerek müthiş bir seri yakaladı. Dört dakika içinde 13-0'lık seri bulan Galatasaray Cafe Crown, Haluk'un üçlüğüyle 26. dakika içinde farkı 16 sayıya (51-35) çıkardı. Yıldız futbolcularının tribünden ayrılmasının ardından taraftarların azalan coşkusu basketbolculara da yansıdı ve üst üste hatalar yaptılar. Sarı-kırmızılı ekip, maçın 3. çeyreğini de 55-45 önde geçti.

Galatasaray Cafe Crown, 35. dakikada farkı 15 sayıya (60-45) çıkardı. Beşiktaş Cola Turkalı oyuncular bu farkın ardından müthiş savunma ve hücum yaparak son dakika içinde oyuna ortak oldu. Rakibine 5 dakikada 11 sayı izni veren siyah-beyazlı takım, 26 sayı bularak bitime 17 saniye kala 71-71 beraberliği sağladı. Iverson'un hatalı yaptığı faul sonra Tutku'nun faullerden bulduğu basketlerle Galatasaray Cafe Crown, bitime 7.4 saniye kala skoru 73-71 yaptı. Beşiktaş Cola Turka, son hücumunda Haluk'un faulü sonrası maçın iyilerinden Ignerski ile serbest atış fırsatı yakaladı. Ancak Ignerski iki faul atışını değerlendiremeyince sarı-kırmızılı takım mücadeleyi 73-71 kazandı ve liderliğini sürdürdü.

 

Beşiktaş'ın yeni transferleri de izledi

Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown arasında yapılan yılın ilk derbisinin ilk yarısını siyah-beyazlıların Portekizli futbolcuları da izledi.
Portekiz'den bugün özel uçakla İstanbul'a ulaşmalarının ardından derbi maç için BJK Cola Turka Arena'ya gelen Beşiktaş'ın yeni transfer ettiği futbolcular Simao Sabrosa, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes ile Ricardo Quaresma, maçın ilk yarısını protokol tribününde izledi. Yorgun olan Portekizli futbolcular, maçın ikinci yarısını izlemeden salondan ayrıldı.
 

Ignerski'nin 3'lüğü 2 sayı yazıldı

Karşılaşmanın son dakikasında Ignerski'nin attığı 3 sayılık basket, 2 sayı olarak skorboarda yansıdı. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın, maçın başhakemi Recep Ankaralı'ya Ignerski'nin atışının 3 sayılık olduğunu belirterek, itiraz etti. Bunun üzerine bitime 15 saniye kala masadaki yetkililerle ve diğer hakemlerle görüşüp, Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Oktay Mahmuti'yi masaya çağıran Ankaralı, Mahmuti'ye basketin 3 sayılık olduğunu söyledi. Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Burak Bıyıktay da masaya gelirken, kısa süren görüşmenin ardından skorboard düzeltildi ve son 15 saniyeye sarı-kırmızılılar 71-68 önde girdi. Siyah-beyazlıların hücumunda Ignerski, 3 sayılık basketle bitime 10 saniye kala 71-71 eşitliği sağladı. Bitime 7 saniye kala Tutku'nun faul atışlarından bulduğu 2 sayı ile Galatasaray Cola Turka 73-71 öne geçti. Bitime 2 salise kala Ignerski faul atışları sayıya çeviremeyince, sarı-kırmızılılar maçtan 73-71 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılılar üst üste 8. galibiyetini aldı

Beşiktaş Cola Turka'yı 73-71 yenen Galatasaray Cafe Crown, üst üste sekizinci galibiyetini aldı. Ligde en son 14 Kasım 2010'da Efes Pilsen'e yenilen sarı-kırmızılılar, bu maçtan sonra ligde yaptığı 8 maçtan da salondan galibiyetle ayrıldı. Ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 29 Aralık 2010 Çarşamba günü yenerek, averajla liderliğe yükselen Galatasaray Cafe Crown bu akşam da Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek, 5 günde iki derbi kazandı.
 

Siyah-beyazlılar derbileri kaybetti

Beşiktaş Cola Turka, bu sezon ligin ilk yarısında ezeli rakipleriyle kendi sahasında yaptığı derbi maçların ikisini de kaybetti. Fenerbahçe Ülker'e BJK Cola Turka Arena'da 74-67 yenilen siyah-beyazlılar, bu akşam da Galatasaray Cafe Crown'a 73-71 mağlup oldu.
 

Likholitov ve Cüneyt oynamadı

Beşiktaş Cola Turka'da bir süredir sakatlıkları nedeniyle oynayamayan Fedor Likholitov ve Cüneyt Erden, derbi maçta da forma giymedi. Derbi maçta 12 kişilik maç kadrosunda yer alan Likholitov ve Cüneyt oyuna girmedi.

 

Siyah-beyazlılar büyük sıkıntı yaşadı

Maç boyunca bu istatistikte büyük sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı takım, 31 serbest atıştan 18'ini sayıya çevirerek yüzde 58,1'lik bir oran yakaladı. Beşiktaş Cola Turka, özellikle bitime 2 salise kala beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Ev sahibi takımın hücumunda Haluk, pota altında Ignerski'ye faul yaptı. Bitime 2 salise kala Galatasaray Cafe Crown, 73-71 öndeyken siyah-beyazlı oyuncu faul çizgisine geldi. İlkini kaçıran Ignerski, ikincisini de bilerek kaçırarak ribaunt almak istedi. Ancak Beşiktaş Cola Turkalı oyuncular boyalı alana erken girince topun sahibi Galatasaray Cafe Crown oldu. Sarı-kırmızılı takım da oyun süresini bitirerek karşılaşmayı 73-71 kazandı. Faul atışlarında en başarısız isim ise kritik anda top kullanan Ignerski oldu. Polonyalı oyuncu, 6 atıştan sadece 2'sini sayıya çevirerek yüzde 33'lük bir oran yakaladı.
 

Maçın en skorer ismi Ermal oldu

Karşılaşmanın en skorer ismi de Galatasaray Cafe Crown'dan Ermal Kurtoğlu oldu.
Sarı-kırmızılı oyuncu, özellikle yakın mesafede skorer bir oyun sergiledi. 15 kez 2 sayılık atış fırsatı yakalayan tecrübeli oyuncu bu şekilde 20 sayı buldu. 2 kez faul atışı kullanan Ermal, 2'sini de sayıya çevirerek maçı 22 sayıyla tamamladı.
 

Ogilvy double-double yaptı

Beşiktaş Cola Turka'da en başarılı isim ise uzun oyuncu Andrew James Ogilvy oldu.
Maç boyunca 18 sayı üreten Ogilvy, 12 de ribaunt alarak double-double yaptı.

Iverson, 6 top kaybıyla oynadı

Siyah-beyazlı takımın NBA yıldızı Allen Iverson, 6 top kaybı yaptı. Maçı 11 sayı, 4 asist ve 5 ribauntla tamamlayan Iverson, özellikle son saniyelerde hatalı bir faul yaparak Galatasaray Cafe Crown'un rahat sayı bulmasına neden oldu.

Diğer istatistikler

Beşiktaş Cola Turka, rakibine ribauntlarda 46-35 üstünlük sağlamasına rağmen 18 top kaybıyla oynadı. Galatasaray Cafe Crown, takım halinde 16 asist yaparken Beşiktaş Cola Turka 11 asistte kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, toplam 14 top çalmayla oynayarak rakibinin oyununu bozmayı başardı.
 

Maçtan notlar

Portekiz'den bugün özel bir uçakla İstanbul'a gelen Beşiktaş'ın yeni transfer ettiği futbolcular Simao Sabrosa, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes, Atatürk Havalimanı'ndan direkt BJK Cola Turka Arena'ya geldi. Simao, Almeida ve Fernandes ile birlikte İstanbul'a gelen Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma, yurttaşların yanında protokol tribününden derbi maçı takip etti.

Beşiktaş formalarıyla salona giren yeni transferler Simao, Almeida ve Fernandes ile Quaresma'ya siyah-beyazlı taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Önce Quaresma için tezahürat yapan taraftarlar, daha sonra tek tek yeni transferleri için bağırırken, oyuncular da ayağa kalkarak taraftarları selamladı.

Taraftarlar, oyuncularla birlikte salona gelen Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı için ''Serdal Adalı bize Messi'yi getir'' diye tezahürat yaptı. Taraftarlar bir ara ''Burası Portekiz buradan çıkış yok'' diye bağırdı.

Öte yandan, Almeida'nın cep telefonuyla tribünlerinin görüntüsünü çektiği görüldü. Karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, genel sekreter Fahrettin Curoğlu, yöneticiler Şeref Yalçın, Doğan Küçükemre, Cengiz Zülfikaroğlu da protokol tribününden takip etti.
 

Salon doldu

Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. BJK Cola Turka Arena tıklım tıklım dolarken, dışarda da çok sayıda taraftar kaldı. Bileti olmayan taraftarlar ise salonun çevresine alınmadı. Karşılaşmaya takımlar arasındaki anlaşma gereği Galatasaraylı taraftarlar alınmadı.

Chatman kadroda yok

Beşiktaş Cola Turka'da kadro dışı bırakılan ABD'li Mire Chatman, derbi maçta oynamadı.
Chatman, disiplinsiz davranışları nedeniyle hafta içinde süresiz kadro dışı bırakılmıştı.
 

Sarı-kırmızılılarda Caner oynayamadı

Galatasaray Cafe Crown'da ise sakatlığı bulunan Caner Topaloğlu, forma giyemedi.
Fenerbahçe Ülker maçında sakatlanan ve elinde kırık tespit edilen Caner, derbide oynayamazken, ayak tırnağı düşen Ermal'ın ise maçta forma giydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler