Şükrü Saracoğlu'nda gelenek bozulmadı

G.Saray’ın Kadıköy kâbusu bitmiyor. 9 yıldır Şükrü Saracoğlu’nda kazanamayan Sarı - Kırmızılılar yine hüsran yaşadı. Maç öncesi iddialı mesajler veren G.Saraylılar, bu sonuçla ligdeki kayıplarına bir yenisini daha ekledi.

Yayınlanma: 09.11.2008 - 19:51
Abone Ol google-news

Maraton alt tribüne sarı kartonlarla “Since 1907” yazısı yazılırken, maç başlarken taraftarlar kartonları kaldırarak yazıyı ortaya çıkardı. Dev boyutta pankartta “Lord of İstanbul” (İstanbul’un Lord’u) yazılırken, kartonlarla Boğaz Köprüsü figürü oluşturuldu. Maç başlamadan önce havaya püskürtülen renkli konfetiler tribünleri daha da renklendirdi.

F.Bahçeli taraftarlar trafik kazasında yaşamını yitiren Ultraslan taraftar grubunun kurucularından Alparslan Dikmen için “Alpaslan ölmedi, kalbimizde yaşıyor” şeklinde tempo tutarak jest yaptı.

Maç öncesi ise tansiyon yüksekti. G.Saray’ın İtalyan kalecisi De Sanctis, ısınmak için kalesine doğru giderken tribünlerden yabancı maddeler atıldı. Ayrıca G.Saray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel de sözlü tacize uğradı. Stat hoparlöründen sürekli olarak “Sahaya yabancı madde atmayın” uyarısı yapıldı.

G.Saray Teknik Direktörü Michael Skibbe, yeni transferler Meira, Baros ve De Sanctis ilk kez F.Bahçe derbisi heyecanı yaşadı. Linderoth ise takımının F.Bahçe ile yaptığı 5. maçta da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da kulüp başkanları Aziz Yıldırım ve Adnan Polat ile protokol tribününde maçı izledi.

F.Bahçe’de Türkiye’de ilk sezonunu geçiren teknik direktör Luis Aragones’in dışında yeni transfer Güiza ve Josico ilk kez Sarı-Lacivertli formayla G.Saray derbisine çıktı. Aragones, uzun süren bir sakatlıktan sonra Bursaspor maçıyla sahalara dönen Deivid’i bu kritik maçta ilk 11’de görevlendirdi. Emre Belözoğlu ise ilk 18’de yer aldı. Emre’ye F.Bahçeli taraftarlar özel ilgi gösterirken eski takımının yandaşları ise küfürlü tezahüratta bulundu. İkinci yarıda oyuna giren Emre, F.Bahçe formasıyla ilk kez eski takımına karşı mücadele etti. Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Alex dün gece forma giyemedi.

G.Saray ise Benfica maçındaki 11’iyle sahaya çıktı. Sakatlığı düzelen Kewell, Nonda ve Mehmet Topal ise yedek soyundu. İlk yarı bitiminde saha içerisinde Deivid ile Lincoln formalarını değiştirdi. 74. dakikada sakatlanan Güiza yerini Burak’a bıraktı.

PAF takımları arasında oynanan maç ise 2-2 berabere bitti.

Bu arada G.Saray’ın yediği 2. golde kaleci De Sanctis büyük hata yaptı. İtalyan file bekçisi kazanılan serbest vuruşta baraj istemedi. Ancak Carlos’un vuruşunda topu sektirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler