İşçiler çalışmaya devam edecek

Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Manisa'nın Soma ilçesinde yeni yıla girdiği ve TKİ ile olan alım sözleşmesinin yenilenmemesi nedeniyle bugün üretimin durduğu Darkale Kömür Madeni'nden alımlara, işçilerin mağdur olmaması için devam edileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 05.01.2011 - 09:11
Abone Ol google-news

Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, yaptığı açıklamada, Uyar Madencilik tarafından işletilen Darkale Kömür Madeni ile yeni alım sözleşmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Madende sözleşmenin yenilenmemesi üzerine üretimin durmasının, işçiler açısından mağduriyete yol açmasını arzu etmediklerini ifade eden Duran, ''İşçilerin mağdur olmaması için kömür alımına devam edeceğiz. İşçiler işlerine geri dönecekler. Yeni sözleşme için de görüşmeler sürüyor'' dedi.

Ege Linyitleri İşletmesi'nden aldığı lisansla 2004 yılından bu yana Darkale Maden Ocağı'nda üretim faaliyetini sürdüren Uyar Madencilik, yıllık ürettikleri 450-500 bin ton kömürü termik santrallerde kullanılmak üzere Türkiye Kömür İşletmesi'ne satıyordu.

TKİ'nin 2 yılda bir yaptığı alım sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine, madende bugün itibariyle üretim durdurularak, 750 işçiye ücretsiz izin verilmişti.

 

İlgili haberler için tıklayınız:

BÜYÜK MADENCİ YÜRÜYÜŞÜNÜN 20. YILI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler