Ankara'yı duymadı

On binlerce Alevi başkentte "eşit yurttaşlık" taleplerini haykırırken AKP lideri Erdoğan Erzurum'da mezhep ayrımı yapmadıklarını ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Bu dili anlayanlar inanıyorum ki, bu ülkede milli birlikten, beraberlikten yanadır" dedi.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 07:55
Abone Ol google-news

Ankara'da Alevi Bektaşi Federasyonu önderliğinde düzenlenen mitingde "eşit yurttaşlık" taleplerini dile getiren alevilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'dan yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Bu dili anlayanlar inanıyorum ki, bu ülkede milli birlikten, beraberlikten yanadır” dedi. Erdoğan, yine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklenerek “O beyefendiye cevap verecek zamanımız yok” diye konuştu.

Eşi Emine Erdoğan ile Erzurumu ziyaret eden Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP milletvekilleri ve yerel yöneticiler tarafından karşılandı. Erdoğana havalimanı yolunda 60 kadar atlı ciritçi eşlik etti.

 

Bu kez ata binmedi

Kent girişindeki Erzurumspor tesisleri önünde otobüsten inen Erdoğana geçen yaz mevsiminde yapılan En güzel cirit atıyarışmasında birinci olan Hey Dadaşadlı 6 yaşındaki at hediye edilmek istendi. Daha önce attan düşen Erdoğan, atı sevmekle yetindi.

Toplu açılış ve TOKİ evlerinin anahtar teslim törenine katılan Erdoğan, Erzurum Kongresi Beyannamesindekimilli gücü kullanmak, milli iradeyi hâkim kılmak, temel ilkedir ifadesine atıfta bulundu. Erdoğan, Bu meydanda ve sandıklarda, milletin üzerinde güç yokturdediniz.Milli iradenin üzerinde ipotek yokturdediniz. Yeter söz de karar da milletindirdedinizdiye konuştu.

Vur vur inlesin Baykal dinlesin sloganlarının atılması üzerine Erdoğan, Dedik ya o beyefendiye cevap verecek zamanımız yok. Yolcu yoluna gerek. Biz işimize bakalım. O hakaret etmeye devam etsin, o saygısızlığa devam etsin. Biz işimize bakalımdedi.

Erdoğan, etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını, mezhep ve din ayrımı yapmadıklarını da söyledi.

AKP iktidarında kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, Aktütün saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Cahit Yıldırımın ailesine TOKİden bir ev verildiğini ifade etti. Birlik ve beraberlikten yana olmanın gerçek milliyetçilik olduğunu belirten Erdoğan, Ben şu anda karşımda, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnakıyla, Arnavutuyla milletimi görüyorum. Burada ayrım yok, burada farklı bakış yok. Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Zaten bu dili anlayanlar inanıyorum ki, bu ülkede işte milli birlikten, beraberlikten yanadır. Gerçek manada milliyetçilik budur. Bunun dışında asladiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler