Gazeteciler İzmir'de buluşuyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği basının önde gelen isimlerinin katılacağı, "Siyaset-Basın ve Sandık" konulu panel cumartesi günü Ege Üniversitesi'nde yapılacak.

Yayınlanma: 06.01.2011 - 10:23
Abone Ol google-news

Ege Koop'un sponsorluğunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan "Siyaset-Basın ve Sandık" paneliyle ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekti.

Sertel, "Bugün katillerin, hırsızların eli kolu serbest bırakılıyor. Onların dışarı çıkmasına izin veriliyor. Eli kalem tutanları tutuklayacaklarına, eli silah tutanları, cana kıyanları tutuklasınlar. Yazdığı için, elinde belge bulundurduğu için gazetecileri tutuklamasınlar. Biz gazeteciler elbetteki yargılansın istiyoruz ancak tutuksuz yargılansın diyoruz. Tutuklu gazetecilere sahip çıkmak adına tüm duyarlı gazetecileri 17 Ocak’ta Silivri'de gerçekleştirilecek duruşmaya davet ediyorum" dedi.

Atilla Sertel’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda 08 Ocak 2011 Cumartesi düzenlenecek organizasyonla ilgili ilgi veren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bugüne kadar düzenledikleri 40 panelle Türkiye’nin geleceğine ışık tuttuklarını söyledi.

Panelde; 50 gazetecinin hapiste olduğu, uzun tutukluluk sürecinin fiili cezaya dönüştüğü, gazeteciler hakkında 5 bin soruşturmanın yürütüldüğü, 2 bin davanın açıldığı “yok edici” nitelikteki “tazminat cezalarının” verildiği hukuk ve medya düzenine “ileri demokrasi” denilebilir mi? sorusuna cevap aranacağının altını çizen Aslan, "Basın dünyasının usta kalemlerinin, Türkiye’de ilk defa böylesine geniş katılımlı olarak bir araya geleceği ve Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli mesajların verileceği 'Siyaset - Basın ve Sandık' başlıklı panelimizin, içinde bulunduğumuz süreç açısından oldukça verimli olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Panele konuşmacı olarak katılacak gazetecilerin çoğunun geçmiş yıllarda basın sektörünün içinden geçtiği çalkantılı dönemi birebir yaşadığını hatırlatan Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı, Gazeteci- Yazar Öcal Uluç da, söz konusu panelin siyaset ve basın açısından belirleyici olacağını söyledi.

8 Ocak 2011 Cumartesi günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilecek olan panelin açılış konuşmasını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yapacak.

Panele CHP adına partinin Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile MHP adına Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural katılacak.

Siyasi parti temsilcileri ile basın sektörünün usta kalemlerinin görüş ve değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacakları “Siyaset-Basın ve Sandık” konulu panelin sunuş konuşmasını Gazeteci-Siyaset Adamı Altan Öymen yapacak. Oturum Başkanlığı’nı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in üstlendiği panelin “Tebliğler” bölümünde ise Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Nail Güreli ile Fikret İlkiz, “Siyaset ve Basın” konusunda görüşlerini dile getirecek.

Oturum Başkanlığı’nı Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna’nın yapacağı panelin ikinci bölümünde de; Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal Uluç, Gazeteci-Yazar Can Ataklı ile Ali Sirmen ve Hamdi Türkmen konuşmacı olarak hazır bulunacak.

Sonuç bölümünde ise Gazeteci-Yazar İsmet Solak panelin genel bir değerlendirmesini yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler