Kıbrıs müzakereleri devam ediyor

Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmak için sürdürülen müzakerelere yarın devam edilecek. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, yarın saat 16.00'da Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek. Görüşmenin başında basının görüntü almasına olanak sağlanacak.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 09:25
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında, yarın saat 16.00'da Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek.

Liderler, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' ana başlığı altında, ''yürütme'' ve ''yasama'' konularını müzakere etmeyi sürdürecek.

Talat ve Hristofyas'ın 3 Kasım Pazartesi günü yaptıkları altıncı görüşmede, Türk tarafı yasama organına ilişkin görüşlerini, Rum tarafı ise yürütme organına ilişkin Türk tarafının tutumuna dair görüşlerini açıklamıştı.

Bu arada, liderlerin temsilcileri Özdil Nami ve Yorgos Yakovu, kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde bugün saat 16.30'da buluşuyor.

Liderler, 13 Kasım Perşembe günü yeniden görüşecek.

 

Hristofyas, Yunanistan'a gidecek

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın 26-28 Kasım arasında Yunanistan'ı ziyaret edeceği açıklandı.

Hristofyas'ın Atina'daki resmi temaslarında, ''Kıbrıs sorunu ve Türkiye'nin AB sürecinin aralık ayında Avrupa Konseyi tarafından ele alınması konularını'' ele alınacağı belirtildi.

Bu arada, Hristofyas, 18 Kasımda da üç günlük resmi ziyaret için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler