Fehmi Koru'dan Başbakan'a yanıt

Başbakan Erdoğan, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Fehmi Koru'nun, 'Obama gibi iktidara geldi' benzetmesine tepki göstererek, "Benzetmeyi yapanlar ufka iyi baksınlar. Başlarını da iki ellerinin arasına alıp iyi düşünsünler. Biz ne Obama'yız ne Bush'uz. Sevsinler seni" demişti. Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, Başbakan'ın bu tepkisini, "Tayyip Erdoğan'ın üslubu bu" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 09:42
Abone Ol google-news

Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru’nun “Erdoğan iktidara geldiğinde Obama’ydı, şimdi Bush’u andıran politika izliyor” şeklindeki eleştirisine Başbakan Erdoğan “...Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz ne Obama’yız, ne Bush’uz. Biz biziz. Bizi kimse kimseye benzetmesin” sözleriyle tepki göstermişti. Hürriyet'in haberine göre; Fehmi Koru, Başbakan’ın bu tepkisini, “Tayyip Erdoğan’ın üslubu bu” sözleriyle değerlendirdi.

TRT’deki 'Politik Açılım’ programına katılan Fehmi Koru, şunları söyledi:

“Herkesin belli üslubu var. Tayyip Erdoğan’ın üslubu bu. Bu üslubun arkasında bizleri olağanüstü rahatsız edici bir şey aramamak lazım. Kendisini eleştiren insanlara kamuoyu önünde eleştiri yöneltiyor ama AKP 2007 seçimlerinde çok önemli bir beklentiyi bende doğurdu. Yüzde 47 oy aldı. Türkiye’de ciddi sıkıntılara sebep olan Güneydoğuda, DTP gibi bir parti varken esas oyları AKP aldı. Bu bana şunu düşündürdü, eğer belli merkezleri alırsa Güneydoğuda, belki de o zaman bu sorunun temelden çözümü için daha büyük sorumluluklar taşıyacaktır. Böyle bir umut içinde olan insan olarak 29 Mart’taki yerel seçimleri çok önemsiyorum. AKP'nin son söyleminin yanlış anlamalara sebep olacağını söylüyorum. Fazlaca AKP'li bir tutum içinde böyle bir değerlendirmeyi yapmıştım. Benim yaptığım tespitten ibaret. Bunu yaptıran Genelkurmay Başkanı’nın açıklaması sonrası ’Ben buradayım, ben safımı belli ettim’ demesiydi. O noktadan sonra adım adım böyle bir yere gelindi. Kürt sorununun adını koyan partidir AKP. Bir takım hukuki değişiklikler getirmiştir. TRT 24 saat Kürtçe yayın hazırlığı yapıyorsa bunun sahibi AKP’dir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler