Tutsi isyancıların liderinden uyarı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) hükümete ve Hutu gerillalara karşı savaşan Tutsi isyancıların lideri eski General Laurent Nkunda, bölge ülkelerinin Birleşmiş Milletler (BM) barış gücüne asker verme önerileri üzerine, bu askerlere karşı savaşacakları uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 09:44
Abone Ol google-news

Güney Afrika ülkeleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) hükümetine yardımcı olmak ve çatışmaların sürdüğü Kongo'nun doğusunda istikrarı sağlamak için barış gücüne asker göndermeye hazır olduklarını açıklamaları üzerine Hutu gerillalara karşı savaşan Tutsi isyancıların lideri eski General Laurent Nkunda,bu askerlere karşı savaşacakları uyarısında bulundu.

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) Yürütme Sekreteri Tomaz Salamao, dün yaptığı açıklamada, durumu yerinde tespit etmek ve Kongo ordusuna yardım sağlamak için derhal askeri uzmanlardan oluşan bir heyetin bölgeye gönderilmesi gerektiğini belirtmişti.

İsyancı general Nkunda yaptığı açıklamada, barış gücü askerlerini kastederek, "Eğer barışı desteklemek, eğer Hutu gerillalara karşı operasyonları desteklemek için geliyorlarsa sorun değil. Ama eğer gelip hükümet ve Hutu gerillalara destek olarak savaşırlarsa hükümetle Hutu gerillaların ayıbını paylaşacaklardır. Bize karşı bu şekilde davranırlarsa hata yaparlar. Onlarla savaşmaya hazırım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler