Adana sanata doyacak

Adana'nın ikinci büyük sanat etkinliği olan ''Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali''nin 10'uncusu 20 Kasım'da başlayacak. Açılışı Özdemir Erdoğan konseriyle yapılacak festivalde, Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda sanatçı bir araya gelecek.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 10:20
Abone Ol google-news

Adana'nın ikinci büyük sanat etkinliği niteliği taşıyan ve bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek ''Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali'', 20 Kasım'da başlayacak.
Festival düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 25 Kasım'a kadar devam edecek festivalin, bu yıl da Türkiye ve çeşitli ülkelerden çok sayıda sanatçının Adanalılarla buluşturacağı belirtildi.

Festivalin gerçekleştirileceği 5 gün boyunca, resim ve fotoğraf sergileri, konserler ve söyleşilerin yanı sıra her yıl olduğu gibi Adana Amatör Fotoğrafçılar Derneği tarafından düzenlenen ''Altın Kamera Fotoğraf Yarışması''nin ödül töreni de yapılacak.

Açılışı 20 Kasım Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Özdemir Erdoğan konseriyle yapılacak festivale gazeteci-yazar Zeynep Oral, fotoğraf sanatçıları Wilko Van Herpen ve İsa Çelik gibi isimler de katılacak.

Sanatseverler, ayrıca, festival sırasında ziyarete açılacak ''Birlikte Varoluş'' başlıklı uluslararası fotoğraf sergisinde Yunan fotoğraf sanatçıları Georgios Depollas, Giannis Dimou, Periklis Alkidis, Stelios Efstathopoulos, Takis Roidakis ile Türkiye'den Maruf Şinik, Reha Bilir, Sadık Demiröz, Timurtaş Onan ve Haluk Uygur'un eserlerini görebilecekler.
Yine uluslararası bir organizasyon olan ''Adana Buluşması'' başlıklı resim sergisinde ise Almanya'dan Yasemin Yılmaz, Bettina Franckenberg, Hindistan'dan Debenjan Roy, Rathin Kanj ve Türkiye'den Mesut Dikel ile Neslihan Kıyar'ın eserleri sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler