Hüseyin Üzmez raporundaki ilginç kişi...

Dinci Anadoluda Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’i kurtaran rapora imza atan 6. İhtisas Kurumu başkanı Psikiyatrist Dr. Yalçın Ergezer’in “14 yaşındaki kızlar evlensin” teklifini veren doktor olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 12:00
Abone Ol google-news

Dinci Anadoluda Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’i kurtaran rapora imza atan 6. İhtisas Kurulu Başkanı Psikiyatrist Dr. Yalçın Ergezer’in “14 yaşındaki kızlar evlensin” teklifini veren doktor olduğu ortaya çıktı.

Radikal gazetesinin dünkü sayısında bir makalesi yayımlanan Nöroloji Uzmanı Dr. Güçlü Ildız, Adalet Bakanlığı’nda 9-10 Ekim tarihlerinde yapılan “Çocukların cinsel istismarı ile ilgili kanunda yapılacak değişikler” toplantısında “Evlilik yaşı, 14’e indirilsin ve bundan daha büyük yaştaki kızların cinsel tacizi şikayete tabi olsun” teklifini veren kişinin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu Başkanı Psikiyatrist Dr. Yalçın Ergezer olduğunu belirtti. Ildız, toplantıya Kanunlar Dairesi Genel Müdürlüğü, Yargıtay 5. Dairesi ve Ankara Barosu ile Adli Tıp Kurumu uzmanlarının katıldığını anımsatarak “Bu toplantıya katılan uzmanlardan Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu başkanı Dr. Yalçın Ergezer, evlilik yaşının 14’e indirilmesi, dahası 14 ve daha büyük yaştaki kızların cinsel tacizinin ise şikayete tabi tutulması yönünde 'bilimsel bir bildiri’ sunuyor” dedi. Dr. Ildız, Yalçın Ergezer’in daha sonra Üzmez’in cinsel taciz mağduru olduğu öne sürülen 14 yaşınadaki B.Ç’nin bu olaylar nedeniyle ‘ruh ve beden sağlığının bozulmadığı’ yönünde rapora başkan sıfatıyla imza attığını anımsattı. Ildız, toplantıda bazı uzman hukukçuların da bu öneriye destek verdiğini ifade ederek, özetle şu görüşlere yer verdi:

“Gazetelerde bu şekilde yeralan haberden sonra akla takılan soru şudur? Neden 14 yaş, bundan şöyle bir anlam çıkıyor. Ben çocuğun psikolojik belirtilerini bedeninde ararım. Peki aklı nerede arayayacağız. Aklı beyin gelişim özellikleri yerine bedensel gelişim özelliklerinde arayan bir hekimin başında bulunduğu kuruldan sağlıklık bir sonucun çıkması beklenebilir mi?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler