Ormanla mücadelede kadın eli

Antalya Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği, Manavgat ve Serik'te Temmuz ayında çıkan orman yangınında binlerce hektar alanın yok olduğunu hatırlattı. Dernek, Antalya Manavgat Serik Orman Yangınları Alanlarını Ağaçlandırma ve Orman Köylüleri ile Gönüllüler İşbirliği Eğitimi Projesi hazırladı.

Yayınlanma: 10.11.2008 - 15:35
Abone Ol google-news

Antalya Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği, Antalya Manavgat Serik Orman Yangınları Alanlarını Ağaçlandırma ve Orman Köylüleri ile Gönüllüler İşbirliği Eğitimi Projesi hazırladı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in eşi Emine Yüksel'in himayelerinde, kadın derneklerinden oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Dönem Sözcüsü Canan Tulgar, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Manavgat ve Serik'te Temmuz ayında çıkan orman yangınında binlerce hektar alanın yok olduğunu hatırlattı.

Yangının hemen ardından Antalya Valiliğince yardım kampanyası başlatıldığını belirten Tulgar, kendilerinin de bu kampanyaya destek vermek vatandaşların bilincini artırmak amacıyla proje hazırlatıklarını söyledi. Tulgar, şöyle konuştu: ''Antalya Güçbirliği, yanan orman alanlarına duyarlılığını proje hazırlayarak gösterdi. Antalya Manavgat Serik Orman Yangınları Alanlarını Ağaçlandırma ve Orman Köylüleri ile Gönüllüler İşbirliği Eğitimi Projesi ile öncelikle orman yangınına hassas alanlarda bulunan köy muhtarları, köy ihtiyar heyeti, çobanlar ile öğrenciler ve vatandaşların eğitimi gerçekleştirilecek. Bu projenin birinci aşamasında 14 Kasımda İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde konferans verilecek.''

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz de orman yangınlarına karşı mücadele etmek ve sivil destek vermek amacıyla AKUT gibi gönüllü bir ordu oluşturmak istediklerini bildirdi. Orman gönüllülerinin öncelikle yangınlara, sel ve kuraklığa karşı alınabilecek önlemlerde görev yapmak istediklerini ifade eden Gündüz, 'Antalya Güçbirliği Doğal Afet Gönüllüleri' (AGDAG) oluşturmak için çalışmalar başlattıklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler