Hamas ve Obama görüşmüş

Gazze'deki fiili Hamas yönetimi Başbakanı İsmail Haniye'nin siyasi danışmanı Ahmed Yusuf, El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada, Hamas ve yeni ABD Başkanı Baracak Obama'nın seçimler öncesi Gazze'de bir araya geldiğini açıkladı. Yusuf, yapılan bu görüşmenin, Obama'nın rakibi olan John McCain tarafından kullanılabileceği endişesiyle basına bildirilmediği belirtti.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 09:32
Abone Ol google-news

Hamas, ABD başkanlığına seçilen Barack Obama'nın danışmanlarıyla, seçimler öncesi Gazze'de "gizlice" bir araya geldiğini açıkladı.

Gazze'deki fiili Hamas yönetimi Başbakanı İsmail Haniye'nin siyasi danışmanı Ahmed Yusuf, "internet aracılığıyla Obama'nın danışmanlarından bazılarıyla temas halinde olduklarını ve daha sonra onlardan bir kaçıyla Gazze'de görüştüklerini" söyledi. Yusuf, ancak karşı taraftan, bunun ortaya çıkmasının Obama'nın seçim kampanyasına olumsuz etki yapabileceği ve Cumhuriyetçi aday John McCain tarafından kullanılabileceği endişesiyle, görüşmelerle ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmamalarının istendiğini ifade etti.

Yusuf, merkezi Londra'da bulunan ve Arap ülkelerinde yayımlanan El Hayat gazetesine yaptığı ve İsrail basınına da yansıyan açıklamalarında, Obama'nın danışmanlarıyla temaslarının halen devam ettiğini de belirterek, danışmanlardan bazılarıyla ABD'de yaşadığı sırada arkadaş olduğunu ve hala iyi ilişkiler içinde bulunduğunu da bildirdi.

Yusuf'un açıklamalarına göre Haniye, Obama'ya seçim zaferi nedeniyle kutlama mesajı da gönderecek.

Obama'nın, Orta Doğu ve Filistin meselesinin siyasi gündeminin ilk sıralarında yer almayacağını belirtmesine karşın, izleyeceği politikanın George Bush'tan farklı olacağını ifade eden Yusuf, Obama'nın daha çok ekonomik kriz, Irak ve Afganistan konularıyla meşgul olacağını kaydetti.

Gazze'deki Hamas sözcülerinden, seçim sırasında, Obama ile diğer aday John McCain'in birbirlerinden farkı olmadığı yolunda açıklamalar gelmişti. Ancak Ahmed Yusuf, Obama'nın seçildiği gün, seçimi "dünya için tarihi bir zafer" olarak nitelemiş ve Hamas'ın Obama'yı ilk kutlayanlardan biri olmak istediğini belirterek, Obama'ya doğrudan gönderilecek kutlama metni hazırladıklarını yinelemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler