Maldivlerde, devlet başkanı göreve başladı

Küresel ısınma nedeniyle bu yüzyıl içinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Maldivlerde, demokratik olarak seçilen ilk devlet başkanı göreve başladı. Devlet Başkanı'nın öncelikli konusu elbette, "yüksekçe yerlerden" toprak almak için para biriktirmek.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 10:11
Abone Ol google-news

Hint Okyanusu'ndaki takım adalardan oluşan Maldivlerin demokratik olarak seçilen ilk devlet başkanı Muhammed Naşid, bugün ant içerek görevine başladı. Naşid geçen hafta yapılan seçimleri, yüzde 54 oy alarak kazanmıştı.

Başkent Male'deki ant içme törenine 30 yıldır ülkeyi devlet başkanı olarak yöneten ve son seçimi kaybeden Mamun Abdülgayum katılmadı.

Maldivlerin yoksul bir balıkçı toplumundan Asya'nın en lüks tatil beldelerinden biri olduğu dönemde devlet başkanlığı yapan Mamun, bundan önceki 6 seçime tek aday olarak girmişti.
Mamun, son seçimde yüzde 46 oy aldı.

Eski rejim tarafından hapse atılan demokrasi yanlısı eylemci olan yeni devlet başkanı Naşid, Maldiv Demokratik Partisi'nin lideri.

Son yıllarda Sri Lanka ve İngiltere'de sürgünde yaşayan Naşid, seçim kampanyasında köklü demokratik reformlar yapma sözü verdi.

2003'teki şiddetli sokak gösterileri sonrasında uygulanan büyük uluslararası baskı, eski devlet başkanını, sonunda devlet başkanlığından ayrılmasına yol açan geniş demokratik reformlara zorlamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler