AB gözlemcilerine Perevi'de izin yok

Gürcistan'da görev yapan AB gözlemcilerinin, tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Perevi köyüne girişine izin verilmedi. AB gözlemcilerinin, Rus birliklerinin denetimindeki Perevi dağ köyüne girebilmek için bir kez daha girişimde bulunacakları bildirildi.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 10:20
Abone Ol google-news

Güney Osetya'nın Saçheri bölgesi idari yönetim başkanı Zurab Tserdvadze yaptığı açıklamada, AB gözlemcilerinin son günlerde gerilim yaşanan Perevi köyünde incelemelerde bulunmak istediğini, ancak Rus birlikleri ve Oset milislerinin Avrupalı gözlemcileri engellediğini kaydetti.

Tserdvadze, AB gözlemcilerinin bölgede gelişen tüm olayları rapor etmesi yüzünden hareketlerinin bilinçli olarak kısıtlandığını belirterek, bunun Fransa'nın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasının ciddi şekilde ihlali anlamına geldiğini söyledi.

AB gözlemcilerinin, Rus birliklerinin denetimindeki Tshinvali yolu üzerinde bulunan Perevi dağ köyüne girebilmek için bir kez daha girişimde bulunacakları bildirildi.

Güney Osetya'nın lideri Eduard Kokoeti, AB gözlemcilerini Gürcistan'ın bölgedeki kışkırtıcı hareketleri ve gerçek dışı beyanatlarına destek vermekle suçlamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler