Tunus'a seyahatler durduruldu

İsveçli tur operatörü Apollo, ülkedeki karışıklık nedeniyle Tunus seyahatlerini Mayıs başına kadar iptal etti.

Yayınlanma: 17.01.2011 - 12:07
Abone Ol google-news

İsveçli turizm şirketi Kuoni'ye bağlı Apollo'dan yapılan açıklamada, Tunus'a 15 Nisan-6 Mayıs arasında yapılacak dört seyahatin iptal edildiği belirtilerek, 6 Mayıs'tan sonraki seyahatler için de bir karar almadan önce birkaç hafta bekleneceği kaydedildi. Tunus'ta durumun bundan sonra nasıl olacağını şimdiden kestirmenin olanaksız olduğunu belirten seyahat acentası, "Ümidimiz ülkede istikrarın sağlanması ve seyahatlerin önceden öngörüldüğü gibi yeniden başlaması" dedi.

İptalden şimdilik etkilenen İsveçli turist sayısı 300. İsveç Dışişleri Bakanlığı da, Tunus'a yaban domuzu avlamaya giden ve dün öfkeli bir kalabalığın saldırısına uğrayan 12 İsveçlinin, sağ salim otellerine sığındıklarını ve ülkelerine dönmeyi beklediklerini bildirdi. Video paylaşım sitesi Youtube'deki görüntülerde de İsveçli avcı turistlerin, öfkeli Tunuslulardan feci dayak yedikleri görülüyordu.
 

"23 Ocak'a kadar tüm seyahatler durduruldu"

Fransız Tur Operatörleri Derneği (Ceto) Başkanı Rene-Marc Chikli de, Tunus'a 23 Ocak'a kadar Fransız turist gönderilmeyeceğini bildirdi. "23 Ocak dahil, bu tarihe kadar tüm seyahatler durduruldu" diyen Chikli, bu akşam Tunus'taki 1300 Fransız turistin ülkelerine dönmüş olacağını, 150 Fransızın ise Tunus'ta kalmayı tercih ettiğini belirtti. Tunus'taki 1000 ila 1500 İngiliz turistin ülkelerine getirilmesi için çalışmalar da sürdürülüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler