'Apaçık ırkçı bir görüşün ifadesi'

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Rumlar ve Ermenilerle ilgili konuşmasına karşın yazılı açıklama yapan, SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, ''Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu sıkıntıların hepsi Vecdi Gönül ve benzerlerinin bu yanlış 'milli devlet' görüşünden kaynaklanmaktadır'' dedi.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 13:55
Abone Ol google-news

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün konuşmasına karşın yazılı açıklamada bulundu. Cilasun, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ''Eğer Ege'de Rumlar devam etseydi ve Türkiye'nin pek çok yerinde Ermeniler devam etseydi, bugün acaba aynı milli devlet olabilir miydi?'' diye sorduğunu hatırlatarak, ''Bu bir Bakanın ağzından yapılan apaçık ırkçı bir görüşün ifadesidir'' görüşünü savundu.

''Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu sıkıntıların hepsi Vecdi Gönül ve benzerlerinin bu yanlış 'milli devlet' görüşünden kaynaklanmaktadır'' iddiasında bulunan Cilasun, ''milli devlet'' veya ''ulus devlet''in; dili, dini, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, insanları tek çatıda birleştirmeyi hedefleyen ve gerçekleştiren bir devlet olarak anlaşılmadıkça, Türkiye'de demokrasinin de tam olarak yerleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler