Almanya'da 'Atatürk' konferansı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Almanya'nın Köln kentinde ''Dünya lideri olarak Atatürk'ün insanlığa katkısı'' konulu bir konferans verdi. Toplantıda konuşan Mazıcı, Atatürk'ün askeri ve siyasi liderlik vasıflarını, dehasını ve kendisinin düşmanları tarafından bile ne derece takdir edildiğini anlattı.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 15:06
Abone Ol google-news

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Almanya'nın Köln kentinde ''Dünya lideri olarak Atatürk'ün insanlığa katkısı'' konulu bir konferans verdi.
Türkiye Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Mazıcı, Atatürk'ün askeri ve siyasi liderlik vasıflarını, dehasını ve kendisinin düşmanları tarafından bile ne derece takdir edildiğini söyledi.

Üçüncü Dünya ülkelerinin de Atatürk'ü büyük ölçüde takdir ettiklerini kaydeden Mazıcı, bazı Doğulu ve Batılı akademisyenlerin Atatürk ve Kemalizmle ilgili görüşleri hakkında bilgi veren Mazıcı, çok sayıda akademisyen ve liderin, Atatürk'ün döneminin en büyük dahi lideri olduğu konusunda birleştiğini ifade etti.

Türkiye'de 23 yıldan bu yana Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri verdiğini ifade eden Mazıcı, Atatürk'ün Hitler ya da Napolyon'un düştüğü hatalara düşmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''O, hiçbir zaman 'düşmana saldırmak' sözünü bile kullanmamış, daha insani olan 'vatan savunması' tabirini kullanmıştır. Onun hedefi her zaman milletin egemenliği olmuştur. Bu, Sivas Kongresi kararlarında da geçmektedir. Atatürk'ün askeri mi, yoksa sivil yanının mı ağır bastığı şeklindeki soruyu açık bir şekilde sivil yanı olarak yanıtlamak mümkün. Çünkü o önce Ankara'da meclisi oluşturmuş, daha sonra da meclisin aldığı kararla Kuvayi Milliye teşkilatları düzenli orduya dönüştürülmüştür.''

Türk-Alman Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, Atatürk'ün katıldığı savaşları anlatan 27 dakikalık bir belgesel film de gösterildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler