Erdoğan'ın hacker'ı yakalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'a ait resmi internet sitelerini çökerten ‘hacker’, Konya'da bir internet kafede, bir gazetenin sitesini çökertmeye çalışırken suçüstü yakalandı.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 14:46
Abone Ol google-news

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık iki yıl önce internet aracılığıyla birçok kişinin internet sitesini çökerten ve MSN adreslerini ele geçiren bir şüpheli hakkında çalışma başlattı.

Şüphelinin değişik internet kafelerini kullanarak çalıştığını tespit eden ekipler, buralarda denetimlerini arttırdı.

Yaptığı çalışmalarda şüphelinin lise mezunu Burhan D. (20) olduğunu belirleyen ekipler, merkez Meram ilçesindeki internet kafede, yine bir siteyi çökertmeye çalıştığı öne sürülen şüpheliyi suç üstü yakaladı.

Bugüne kadar Burhan D'nin siyasilerin sitelerinin de bulunduğu 200 civarında siteyi çökerttiği, yaklaşık 30 bin MSN adresinin şifresini ele geçirdiği öğrenildi.

Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Burhan D'nin, ifadesinde sadece zevk için siteleri çökerttiğini söylediği öğrenildi.

Burhan D'nin Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaptığı, dağıtım izni için Konya'ya geldiği öğrenildi.

 

Gül ve Erdoğan'ı da hackledi

Bilgisayarında yapılan incelemede, Burhan D.'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait ‘www.abdullahgul.gen.tr’, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait ‘receptayyiperdogan.gen.tr’, TBMM eski Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın ‘www.bulentarinc.gen.tr’, Malatya Belediyesi'nin ‘’www.malatya.bel.tr’ adlı resmi internet sitelerini çökerttiğini tesbit etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler