Egzersiz öncesi kahve

Egzersiz sonrası uygulanan stretching (açma - germe) hareketleri vardır. Bu hareketler antrenman sonrası yorgunluğu ve kas ağrılarını önlemek için çok önemlidir. Beslenme sonrasında da sindirimi kolaylaştırmak için gerekli kurallar vardır. Bunların en önemlisi ise yemek sonrası sakız çiğnemek olarak bilinmektedir.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 15:19
Abone Ol google-news

Birçok kişi yemek sonrası midesini rahatlatmak için sakız çiğnemektedir. Neden mi? Çünkü yemek sonrası çiğnenen sakız sindirimi kolaylaştırıyor. Sakız çiğnerken mideniz yemek yediğiniz düşüncesiyle mide asidinin salınımına devam ediyor. Bu nedenle sindiriminiz daha kolay gerçekleşiyor.

Yemek sonrası mutlaka sakız çiğnemeyi tercih edin. Beslenme sonrası başka bir seçenek ise maden suyu olarak bilinmektedir. Ancak maden suyunu yemek sonrası değil de gün içinde içmeye (2 litre) özen gösterin. Maden suyunun içerdiği zengin mineraller nedeniyle daha çok çocuklar, bayanlar ve özellikle sıcak havalardaki egzersiz yapan kişiler tarafından tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca maden suyunun bir başka özelliği ise egzersizde kas kasılmalarınızın düzenlenmesine yardımcı olmasıdır.

Dikkat etmeniz gereken başka bir önemli nokta da yemek sonrası içtiğiniz suyun soğukluğu... Sindirimi kolaylaştırmak için yemek sonrası ılık (oda sıcaklığında) su içmeyi tercih edin. Ayrıca egzersizden 40 dakika önce bir fincan filitre kahve içmeye özen gösterin. Kahvenin içinde bulunan kafein, yağ asitlerinin yakımını hızlandıracaktır. Bu nedenle egzersiz sırasında yağ asitlerini yakmanız daha kolay olacaktır. Bu hafta uygulayacağımız egzersiz hareketi M.Quariceps (üst baldır), kas grubuna yönelik olacak. Bu kas grubuna gün içinde fazla yük biniyor. Kastaki yorgunluğu önlemek için de stretching (açma - germe) hareketlerine daha çok ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca vücudumuzun en uzun (M.Sartorius) kası da bu bölgede yer alıyor. İlk olarak fotoğraftaki gibi ayak parmaklarınız geriyi gösterecek durumda dizüstü oturunuz. Bu pozisyon dizlerin, ayak bileklerinin ve M.Quariceps kas grubunun gerilmesine yardımcı olacaktır. Eğer vücudunuzu geriye doğru yaslarsanız germeyi daha çok hissedersiniz. Bu hareketi 20 saniye uygulayın. Diz sorununuz varsa egzersiz hareketini uygularken dikkatli olun. Yavaş ve kontrollü bir şekilde yapmayı deneyin. Ancak gerdirme sırasında acı hissederseniz gerdirmeye devam etmeyin. Spor dolu günler...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler