İstanbul jazzır juzzur

The Hall, Myspace Türkiye ve Yamaha işbirliği ile Amerika’nın ünlü caz topluluğu Rhythm & Brass’ın yıldızı, geleceğin Miles Davis’i olarak tanınan Rex Richardson ile Okan Ersan, Levent Altındağ, Volkan Öktem, Eylem Pelit ve Çağrı Sertel 27 Kasım Perşembe akşamı saat 22.00’da The Hall'da!

Yayınlanma: 11.11.2008 - 17:29
Abone Ol google-news

İstanbul’un çok sesli etkinlik ve performans merkezi The Hall yaratıcı etkinlikleri ile müzikseverleri bir araya getirmeye devam ediyor. The Hall, Myspace Türkiye ve Yamaha iş birliği ile 27 Kasım Perşembe gecesi gerçekleşecek YAMAHA ALLSTARS BAND VOLUME 1 ile dünyanın ve ülkemizin en önemli müzisyenlerini aynı sahnede toplarken aynı zamanda İstanbul’un gelecek vaat eden yeteneklerini keşfediyor.

YAMAHA, 1900'den beri müzik endüstrisinde ürettiği önde gelen enstrümanlar ile dünya çapında bir kuruluştur. Dünya çapında ve Türkiye'de pek çok farklı müzik türündeki sanatçılar Yamaha enstrumanları ile sanatlarını gerçekleştirmektedir.

Yamaha All Stars Band Projesi 2 yıl önce müzikseverlere alışagelmişin dışında sahne performansları sunmak üzere ve Yamaha ensturmanları kullanan sanatçıların ilham ve heyecan veren konserlerini hayata geçirmek üzere yaratıldı.

Yamaha All Stars Band Vol 1 YMCE, The Hall, Myspace Türkiye işbirliği ve Yamaha'nın Türkiye'de ki distribütor şirketleri Senkop Müzik  ve Dore Müzik' in katkılarıyla gerçekleşiyor

27 Kasım Perşembe akşamı, Yamaha All Stars Band, Amerika’nın ünlü caz topluluğu Rhythm & Brass’ın yıldızı, geleceğin Miles Davis’i olarak tanınan Rex Richordson ile başlıyor. Bu unutulmayacak konserde Rex Richardson’a Okan Ersan ve Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri Levent Altındağ, Volkan Öktem, Eylem Pelit ve Çağrı Sertel eşlik ediyor.

Yamaha ve Myspace’in katkılarıyla gerçekleşecek gecenin en büyük süprizi http://www.myspace.com/yamahastars adresinden gerçekleşecek yarışma!

10 Kasım’dan itibaren Myspace’te sayfası olan müzik grupları http://www.myspace.com/yamahastars adresine girerek Yamaha All Stars Band’ i arkadaş listelerine eklediklerinde yarışma şartlarını öğrenip muhteşem hediyelere sahip olma şansını yakalayacaklar.

Myspace üzerinden gerçekleşecek yarışmada seçilecek 3 şanslı müzik grubu, 1 adet Yamaha RGX A2 gitar,1 adet Yamaha RBX4 A2 Bas gitar ve 1 adet YTR 1335 Trompet kazanacak. Ayrıca, gecede şanslı 6 kişiye Yamaha elektrik gitar teli, bas gitar ve akustik gitar teli ve drum ped’ler hediye edilecek.
 

Yarışmayı kazananlar ödüllerini 27 Kasım Perşembe akşamı The Hall’da Yamaha All Stars Band tarafından alacak. Aynı zamanda kazanan 3 kişi sahnede Yamaha All Stars Band ile çalma tecrübesini yaşayacaklar.
Detaylı Bilgi için:
www.myspace.com/yamahastars
www.myspace.com
www.thehallistanbul.com

REX RICHARDSON

Rex Richardson son zamanların en ünlü trompetçileri arasında gösterilir. Richardson müzik kariyeri boyunca Benny Carter, Ray Charles, Aretha Franklin, Gerald Wilson, Kurt Elling ve bunun gibi sayısız caz sanatçısıyla çalıştı. Richardson aynı zamanda son dönemlerin caz efsanesi olarak bilinen Joe Henderson’s Ouintet ve Sextet ile beraber Japonya ve Amerika turnelerini gerçekleştirdi. Son yıllarda Richardson jaz ve klasik solo alanında adından sıkça bahsettirmeye başladı. All Stars Big Band, Jazz Orchestra The Sydney, The Orchestra Academic Baskent, The Melbourne New Orchestra, The Royal Northern College of Music gibi dünyanın en önemli orkestralarında konuk sanatçı olarak ismini duyurdu.

Rex Richardson 1995 ten beri kayıtlarını ve performanslarını Amerika’nın en önemli caz topluluklarından biri olan Rhythm & Brass ile beraber dünya turnesinde gerçekleştiriyor. Richardson bir yandan eşsiz turneleriyle ve kayıtlarıyla dünyaya müziğini duyururken diğer yandan Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde trompet ve caz trompet profesörü olarak akademik kariyerine devam ediyor.
www.rextrumpet.com
www.myspace.com/rexrichardsontrumpeter
 

OKAN ERSAN

1972 de Kıbrıs’ta doğdu.Küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı.Üniversite yıllarına gelene kadar sayısız albüme çaldı ve konserlere katıldı. İstanbul Marmara Üniversitesi Müzik Akademisi'nden 1994 de mezun oldu. Üniversite yaşamından hemen sonra bir süre İngiltereye yerleşen Ersan, orada Della Rose Big Band/Jazz kurslarına katıldı ve daha sonra tarzını Jazz-Rock (Fusion) olarak seçti. İngiltere’de yaşadığı süre içinde “EC1 Music Project” de Jazz Gitar, Armoni ve Eşlik dersleri verdi. 2003 yılında ünlü İngiliz dergisi “Guitarist Magazine” tarafından o yılın en iyi 2.gitaristi seçildi ve Birmingham’a davet edilerek adından sıkca söz ettirdi. Bu yıl içinde ise Guest Gitarist olarak davet edildiği Kansas City Jazz Festival de sahneyi ünlü Grammy ödüllü Billy Paul ile paylaşarak kendi bestelerini çaldı ve adını Amerika’ya taşıdı.

2004 yılında Türkiye’nin çok seçkin bir kadrosuyla “To Whom it may Concern” adlı albümünü yaptı ve bir çok konserler verdi. Fusion tarzında olan bu albümde,Volkan Öktem, Eylem Pelit, Serkan Özyılmaz, Levent Altındağ, Serdar Barçın ve Şenova Ülker ile çalıştı.şu anda Yamaha EU Artisti olarak hem Türkiye’de hemde Kıbrıs’ta WorkShoplar yapmaktadır. Okan Ersan halen Kıbrıs’ta yaşamaktadır.
www.okanersan.com/
www.myspace.com/okanersan


LEVENT ALTINDAĞ

6 Mayis 1954'de İstanbul'da dünyaya geldi.Küçük yaşlarda , müzisyen olan babası Erdoğan Altındağ'ın teşviği ile mandolin çalarak müziğe başladı. Onno Tunç, Şerif Yüzbaşıoğlu, İsmet Sıral, Emin Fındıkoğlu, Neşet Ruacan, Süheyl Denizci, Okay Temiz, Erkan Oğur, Arto Tunç, Nükhet Ruacan ile çalışmalar yaptı.

Fahir Atakoglu ,Federico Ramos ve dünyanın en iyi davulcularından biri olan Horacio El Negro ile Izmir Jazz festivalinde çaldı. Fahir Atakoğlu ,Anthony Jackson ve Cliff Almond ile  2003 Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde sahne alan Altındağ, yine dünyaca ünlü bir vurmalı çalgılar ustası Nana Vasconcelos ile Brezilya ve Türkiye'de çalışmalar yaptı. 7.Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde sahne alan Aşkın Arsunan "Ethno Karma Project'e" konuk müzisyen  olarak katıldı. 2004 te CD si tamamlanan Aşkın Arsunan'ın "One A Day" isimli albümünde yer aldı.

Yurt içi ve yurt dışında birçok festivale katılan Altındağ, ayrıca yüzlerce müzik albümünün stüdyo kayıtlarında yer alarak, sayısız sanatçıya eşlik etti. Stüdyo müzisyenliğinin yanında Türkiye'nin önemli müzisyenlerinden kurulu olan Grup Passiflora ve Habbecik ile CD ve konser çalışmaları yapan Levent Altındağ, halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Sanatçı Öğretim Elemanı olarak görev yapmakta, İstanbul Superband (eski adıyle Beck's Big Band)'de soprano ve tenor saksafon çalmaktadır.
www.myspace.com/leventaltindag


VOLKAN ÖKTEM

Öykü 25 Haziran 1970 İzmir'de başlar. İlk 12 yıllık davulla tutku dolu birlikteliğin filizlendiği yıllar olacaktır. 1985 yılı Ankara Volkan Öktem'i karşılarken, o heyecan dolu davulculuk serüvenine başlamıştır. Ankara onu coşkuyla alkışlarken, ismi İstanbul gecelerindede hayranlıkla anılmaktadır. 1993 İstanbul'la tanışma yılı olurken, cazın gizemli dünyası ona seçkin bir yer ayırma hazırlığındadır.

Volkan Öktem son 10 yılda sahne ve stüdyo performansları ile, kariyerinin zirvesine doğru hızlı ve sağlam temelli bir yolculuk yaptı.Bugün çağdaş müzik sahnelerinin en aranılan müzisyenlerinden biri.
www.volkanoktem.com
www.myspace.com/volkanoktem


EYLEM PELİT

1971 yılında Ankara da doğdu. İlkokuldan sonra İ.T.Ü devlet konservatuarında 6 yıl viyola eğitimi aldı. Okul yıllarında kendi kendine bas gitar çalmaya başladı. Kamil Özler'le armoni solfej, Nail Yavuzoğlu'yla armoni, Ali Perret ile armoni konularında çalıştı.
Sahnede ve albümlerinde eşlik ettiği şarkıcı ve müzisyenlerden bazıları; Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Yaşar, Nilüfer, Kayahan, Zülfü Livaneli, Fatih Erkoç, Sezen Aksu, Mustafa Sandal, İzel, Cem Karaca, Edip Akbayram, Hakan Kurşun, İlhan Şeşen, Işın Karaca, Nükhet Duru vs…

1997 yılında Türkiye'nin üçüncü olduğu erovizyon şarkı yarışmasında türkiyeyi temsil eden grupta davul çaldı. Ayrıca 7. Uluslararası İstanbul Caz festivalinde Aşkın Arsunan Etno-Karma proje ile, 11 ve 12'nci İstanbul Caz festivali, Akbank Caz Festivali, Afyon Caz Festivali gibi festivallerde çeşitli gruplarla çaldı.

Sahnede ve albümlerde beraber çaldığı caz müzisyenlerinden bazıları; Dianne Reeves, Larry Coryell, Muvaffak “Muffy” Falay, Peter Martin, John Scofield, Claudio Roditi, Mark Haris, Karl Potter, Jack Tama, Russel Melon, Aydın Esen, Kerem Görsev, Aşkın Arsunan, Fatih Erkoç, Elvan Aracı, Yıldız İbrahimova, Fahir Atakoğlu, Önder Focan, Pasaporte Latino, İstanbul Superband, Daniel Humair vs… ayrıca Volkan Konak, Tolga Sağ, Arif Sağ gibi müzisyenlerin albüm düzenlemelerini yaptı.
www.myspace.com/eylempelit1971
 

ÇAĞRI SERTEL

1983 yilinda Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelen Çagri Sertel’in müzik yasantisi 12 yasindayken ailesinin ona aldigi küçük bir oyuncak klavye ile basladi. Ortaokulu Istanbul/Tuzla’da bir ilkögretim okulunda okuyan Sertel, bu sirada aldigi piyano derslerinin yani sira kendini gelistirmeyi sürdürdü. Ortaokuldan sonra lise çaginda Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik bölümünü kazandi. Girdigi yildan itibaren okulda egitimi olmamasina ragmen kompozisyona merak saldi ve çalismalarina basladi. Birinci ve ikinci sinifta “piyano ve orkestra” için müzikler yazmaya basladi ve kompozisyonlarini kurdugu orkestralarla okulda yapilan konserlerde seslendirdi. Daha sonra lise son sinifinin sonlarina dogru caz müzigi ile tanisti.
Liseden hemen sonra Istanbul Bilgi Universitesi Piyano-Kompozisyon bölümünü tam burs alarak kazandi. Burada Ricky Ford, Tuna Ötenel, Donovan Mixon, Can Kozlu, Cengiz Baysal, Onur Türkmen ve Selen Gülün ile çalisti. Burada caz müzigin yani sira farkli tarzda müziklerle de tanisti.

Yazdigi müzikler ve çalimi da bu yönde oldukça degisti. Bilgi Üniversitesi’nde okudugu sirada yer aldigi projeler arasinda; “Bad Hair Day”, “Çesn-i Dem” , “S.O.S” , “Monofoniks”, “Silent Project”, “Flat Five”, “The Ricky Ford 3+1 Quintet”, “Süreyya Dogrular & Çagri Sertel Group” , “The Clown” , “Çagri Sertel Trio” , “Pluma Band” var. Bu projeleri ve gruplariyla caz festivallerinde performanslar sergileyen Çagri Sertel "Pluma Band", "Cagri Sertel Trio" ve bunlar gibi bir cok orjinal projede yer almaya, bunlari uretmeye ve performanslar sergilemeye devam etmektedir. Bunlarin yani sira Bilgi Üniversitesine girdigi yildan itibaren popüler piyasada da calismaya basladi.
Burcu Gunes, Buzuki Orhan Osman (konserleri ve albümünde), Keisa Brown, Tony Jones, William Cardosa, Cem Adrian (konserler ve albümünde), Yasar, Zuhal Olcay, Demir Demirkan, Sabri Tulug Tirpan, Sertab Erener gibi isimlerle çalisti. Bu isimlerden Tony Jones, William Cardosa, Yasar, Sabri Tulug Tirpan ve Sertab Erener ile halen birlikte çalismaktadir.
www.myspace.com/cagrisertel
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler