'Bu tartışma AKP ile gizli ajandalarının dışa vurumu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Yalova Valisi Dursun Ali Şahin'in 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması önerisine tepki göstererek, "19 Mayıs törenlerini tartışmaya açmak AKP ile iç-dış işbirlikçilerinin gizli ajandalarının dışa vurumudur" dedi.

Yayınlanma: 20.01.2011 - 14:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde bazı AKP milletvekili ile "AKP anlayışından güç alan" bazı kamu görevlilerinin 19 Mayıs törenlerinin kaldırılmasını istediğini kaydederek "Bu açıklamalar AKP iktidarının siyasi ve bürokratik kadrolarının zihniyetlerinin yansıması bakımından son derece düşündürücü ve ibret vericidir. Bu tarz açıklamaları yapanlar ve öneri sahipleri cumhuriyeti hazmedemeyenlerdir" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ruhunu ve içeriğini anlamayanlardan olumlu açıklamalar beklemediğini, ancak valilerin "devletin valisi olduklarını unutarak iktidarın basın sözcüsü gibi davranmalarının" üzüntü verici olduğunu ifade eden Altay, kutlamaları doğu bloku uygulamalarına benzetmenin de "tarih ve ulus bilinci yoksunluğundan kaynaklandığı" görüşüne yer verdi.

Her sene aynı gösterilerin bıkkınlık yarattığı ve eğitimi gevşettiği açıklamalarını da "cumhuriyetle barışık olmayan anlayıştan kaynaklanan çok ucuz mazeretler" olarak değerlendiren Altay, şöyle devam etti:
"Bu ve benzeri gerçekdışı, amaçlı açıklamalarla 19 Mayıs törenlerini tartışmaya açan AKP'liler ve onların her platformdaki işbirlikçileri bu söylemleriyle gizli ajandalarını açıklamaktadırlar. AKP'nin gizli ajandasını açığa vuranlar 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ışığıyla bakan, milletvekili, vali bürokrat olduklarını unutmamalıdırlar. Bilinmelidir ki Türk gençliği Büyük Atatürk'ün kutsal emaneti olan cumhuriyetimizi, onun ilke ve değerlerini, 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları ve 29 Ekimleri sonsuza dek yaşatacak ve kutlayacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon