CHP'den Müsteşar'a suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 12.11.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Konya milletvekili  Atilla Kart, Müsteşar Efkan Ala hakkında suç duyurusunda bulundu.Yapılan açıklamada ''Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinde Ojer Telekomünikasyon A.Ş'nin Denetim Kurulu Üyesi sıfatıyla görev üstlenen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 155/2 ve 257/1. maddelerine muhalefet suretiyle güveni ve görevini kötüye kullandığı'' savunuldu.

Ala'nın, ''Kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere çıkar sağlamak amacıyla kullanmak suretiyle içeriden öğrenenlerin ticareti yoluyla Sermaye Piyasası Kanunu'nun 47/A maddesine ve ticari faaliyette bulunmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa muhalefet ettiği'' ifade edildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu ve Kart'ın, Efkan Ala hakkında bu gerekçelerle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün suç duyurusunda bulundukları bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon