Başbakan Erdoğan Batman'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşuyor.

Yayınlanma: 22.01.2011 - 12:25
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Bu açılış coşkusundan Batman’ı mahrum etmek için o malum odaklar harekete geçti. Batman bu açılış coşkusunu yaşamasın, Başbakan’ı karşılamasın diye her türlü anti-demokratik yönteme başvurdular

-Bunlar aslında ışıktan ve aydınlıktan, demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar. Yıllarca yoksulluğu sömürdüler

-Batman’a hizmet gelememesini eleştirdiler, şimdi de çıkıyorlar Batman’a yapılan yatırımları istismar ediyorlar. Bataklık kurumasın ki bataklıktan rant elde edelim derdindeler.

-8 yıldır bu tahriklere boyun  eğmedik. Bundan sonra da eğmeyeceğiz.

-Biz hizmet ürettik, aynı şekilde devam edeceğiz. Birileri size fıkra anlatır, biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi; ‘’Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.’’

-8 yıldır gönül diliyle, kardeşlik diliyle konuşuyoruz. Amacımız kutuplara bölmek değil birleştirmek. Yusuf Has Hacip’in güzel bir sözü var: Ok düz olmasaydı doğru gitmezdi.

-Batman’a Allah her türlü güzelliği vermiş. Tarihi eserleriyle, Hasankeyf’le, manastırıyla güzel. Bu güzel Batman’a her şey yaraşır.

-Batman’da üniversitemizi kurduk. Bizden öncekiler nerdeydi? Neden Batman’a bir üniversite kurmadılar. Sahibini bekliyordu. O da bizdik.

-Şu anda Türkiye’de 156 üniversite var. Artık üniversitesi olmayan il kalmadı. Geldiğimizde 76 üniversite vardı.

-Ağustos’ta Batman’a yeni havaalanını yaptık. Mükemmel mi? Evet. Size o yakışırdı da ondan. Her gün uçaklar dolusu ziyaretçi Batman’a akın edecek.

-Batman’ın ve kardeşliğimizin daha da pekiştiğini bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

-Birileri huzur bozmak için gayret ediyorlar. 8 yıl önce ben bu meydanda yine konuştum. Yine bu meydan tıklım tıklım doluydu.

-Tartışılamayan meseleleri tartışılabilir noktaya taşıdık.

-8 yıl önce buraya geldiğimizde bize ‘’Şu olağanüstü hali kaldırın. Çekiç gücü kaldırın. Sizden başka bir şey istemiyoruz’’ dediniz.

-OHAL’i kaldırdık, çekiç gücü kaldırdık. Bakın şu anda yeni yeni şeyleri durmadan üretiyorlar.

-Biz devletin TV’sinde Kürtçe yayın yapmaktan korkanlara karşı geldik devletin bir TV’sinde 24 saat Kürtçe yayını başlattık.

-Cezaevlerinde anadille konuşulamıyordu, şimdi konuşuluyor

-Gelirken bir pankart gördüm: Milli irade ile gelen yargılanamaz yazıyordu.

-Milli irade ile gelen yargılanamaz doğrudur ancak milli irade ile gelenler anayasaya uygun hareket etmiyorsa yargılanır.

-Bir milletvekili PKK da güvenlik güçleri de silah bıraksın dedi. Bunun mantıki izahı olur mu?

-Terör örgütü tabi ki silah bırakacak. Ama silah güvenlik gücünün bir enstrümanınıdır. ‘’Silah bıraksın’’ denir mi? Bunu söyleyen de maalesef bir ana muhalefet partisinin milletvekili.

-Burada birileri güven, istikrar olmasın istiyor. Huzur olursa bu bölgeyi daha fazla istismar edemeyeceklerini biliyor

-Birileri burada kan durmasın, gözyaşı dinmesin istiyor. Ama biz yeter artık demokrasi, insanlık, kardeşlik kazansın diyoruz. Artık silah tüccarları kazanmasın artık gençler kazansın, ülke kazansın, Batman kazansın diyoruz.

-Yıllarca parti kapatmalardan şikayet ettiler. Yıllarca parti kapatılmasın dediler. Ama arkadaşlarını Meclis’te sandık başına göndermediler

-Buradaki arkadaşlarıma baskı uygulayıp 12 Eylül’de sandıklara göndermediler. Hani özgürlükçüydünüz. 12 Eylül’de kimin ne istediği ortaya çıktı. 12 Eylül’de ‘hayır’ çetesi ile işbirliği yaptılar. Çetelerin değirmenine, Ergenekon’un değirmenine su taşıdılar.

-Bizim medeniyetimizde ve 3 semavi dinde can kutsaldır. Kim ki bir cana kıyarsa bilsin ki bütün alemin canına kıymış gibidir.

-İslam kelimesiyle Müslüman kelimesiyle terörü yan yana kullananlar bizzat Müslümanlara büyük haksızlık yapmış olurlar.

-İslam anlamı barış olan kelimende gelmektedir. Anlamı barış olan İslam teröre müsaade eder mi? Etmez.

-Müslüman cana kastediyorsa ona Müslüman dememiz mümkün değildir.

-Hiç kimse kendi şahsi düşüncelerini, hırslarını bu dine mal etme hakkına sahip değildir.

-Şu anda dünyada bazı art niyetli kampanyalarla İslamla terör özdeş hale getirilmek isteniyor. Bazıları da bu kara kampanyaya alet oluyorlar. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil.

-‘’Girmeden tefrika bir millete. Düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler. Onu top sindiremez’’ diyor Mehmet Akif. Aramıza tefrika sokmayacağız

-Büyümemizi istemeyenlere karşı yine tek yürek olacağız. Bugüne kadar her oyunu birlikte bozduk, yine birlikte bozacağız.

-En son 240 lira burs, 150 lira da beslenme yardımı veriyoruz. Ne oldu 390 lira. Master öğürencilerine 480, doktora öğrencilerine 720 lira burs-kredi veriyoruz.

-İlk ve orta öğretimde anneler sosyal güvencen yoksa eğitimde manin yok. Kaymakamına müracaat ettik, erkek çocuklara ilköğretimde 30 lira veriyoruz. Kız öğrencilere 25 lira veriyorduk şimdi 35.

-Batman’da şartlı nakil transferinden öğrencilere ödenen rakam 57 trilyonu aştı. Artık aile doktorlarınız da var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler