İnsansız uçaklar ay sonu geliyor

Türkiye'nin İsrail'den satın almak için anlaştığı 10 insansız hava aracından 2'sinin bu ay sonunda Türkiye'ye teslim edileceği söyleyen İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy diğer 8 aracın da belirli aralıklarla, belirlenen sürelerde Türkiye'ye gönderileceğini ifade etti.

Yayınlanma: 12.11.2008 - 13:48
Abone Ol google-news

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, yaptığı açıklamada, Türkiye ile İsrail arasında savunma alanında yürütülen işbirliğinin başarıyla sürdüğünü ve bu işbirliğinden her iki ülkenin de memnun kaldığını ifade etti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bir süre önce İsrail'e yaptığı ziyaretin olumlu sonuçlandığını ve 10 insansız hava aracı alınması konusunda anlaşma imzalandığını belirten Büyükelçi Gabby Levy, şunları söyledi: ''İsrail'in Türkiye'ye kiraladığı bir insansız hava aracı, terör konusunda çok önemli bilgiler aktarıyor. Türkiye bu araçla terör konusunda önemli bilgiler elde ediyor. Türkiye İsrail ile 10 insansız hava aracı alımı konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre İsrail, 2 insansız hava aracını bu ay sonunda Türkiye'ye teslim edecek. Diğer 8 araç da belirli aralıklarla, belirlenen sürelerde Türkiye'ye gönderilecek.''

Tankların modernizasyonu

Kayseri'de yürütülen tank modernizasyon projesiyle ilgili Levy, ''Kayseri'de Anatamir Tank Fabrikası'nda İsrail'den gelen teknik personelin yürüttüğü projede, 171 tankın modernizasyonu yapılıyor. Toplam 800 milyon dolar tutan bu proje 2009 yılında tamamlanacak.  Modernizasyonunu yaptığımız tanklardan Türk Silahlı Kuvvetleri çok memnun kaldı. Yapılan test sonuçları da bu memnuniyeti ortaya koyuyor. İsrail, savunma sanayi konusunda Türkiye ile ilişkilerini daha da artırmaktan yanadır.'' dedi.


İran'ın nükleer güç olmasının bölge barışını olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Levy, ''Biz, İran'ın nüklüer bir güç olmasını asla istemiyoruz. Bu gücün bölge barışını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Türkiye, bu konuda İran'a özellikle ekonomik alanda baskı yapmalı. Biz bunu bekliyoruz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler