BM, AIDS hastaları için endişeli

Birleşmiş Milletler (BM), küresel krizle boğuşan bağışçı zengin ülkelerin AIDS hastalarına yardımı kesmesinden endişeli. BM AIDS'le mücadele ajansı (UNAIDS), 6 ay için bile fonların kesilmesi durumunda milyonlarca AIDS hastasının öleceğini bildirdi. Böyle bir durumda da en ağır darbeyi Afrika ve Asya'daki en yoksul ülkelerin alacağını belirtildi.

Yayınlanma: 12.11.2008 - 17:07
Abone Ol google-news

BM AIDS'le mücadele ajansı (UNAIDS) başkanı Peter Piot, küresel mali krizle boğuşan önde gelen bağışçı zengin ülkelerin 6 ay için bile fonları kesmesi durumunda da en ağır darbeyi Afrika ve Asya'daki en yoksul ülkelerin alacağını ve milyonlarca hastanın öleceğini bildirdi.

Piot, bu faaliyetlere ara verilmesi durumunda bunun bedelinin ileride daha fazla kişinin AIDS'e yakalanması ya da bu hastalığa yol açan HIV virüsü bulaşması olacağını söyledi.
Uzmanlar ile önde gelen bağışçılardan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, zengin ülkelerin sağlık yardımı giderlerinde kesintiye gitmelerine neden olan küresel mali krizin 2-3 yıl sürebileceği uyarısında bulunmuştu.

UNAIDS'in verilerine göre, dünya çapında HIV bulaşanların sayısının 33 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. 2006'da 33.2 milyon olan HIV bulaşanların sayısındaki az da olsa azalma, hastalıkla mücadele çabalarına bağlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler