25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları başladı

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade-2011 Erzurum) buz hokeyi dalında iki karşılaşmayla başladı.

Yayınlanma: 27.01.2011 - 08:36
Abone Ol google-news

Uzun süren bekleyişin ardından güne karla uyanan Erzurum'da saat 09.30'da başlayan karşılaşmalarda, Türkiye Erkek Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti ile 3000 kişilik buz hokeyi salonunda, bayanlarda ise ABD, Slovakya ile 500 kişilik salonda mücadele ediyor. Karşılaşmaların açılışı dolayısıyla bu akşam saat 19.30'da Cemal Gürsel Stadyumu'nda görkemli bir tören düzenlenecek.

 

Başbakan Erdoğan, Erzurum'a geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 11.45'de Erzurum'a geldi. Erdoğan'ı, Erzurum Havalimanı'nda, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik karşıladı. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da Erzurum'a geldi.

 

Cumhurbaşkanı Gül de Erzurum'a geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''DAP'' ile saat 15.50'de Erzurum'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Erzurum Havalimanında, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve öteki ilgililer karşıladı.
 

Buz hokeyi: Rusya 3 - Japonya 2

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (3000 Kişilik)

Hakemler: Martin Gasparik, Michal Orolin, Peter Stano (Slovakya)

Rusya: Garipov (Orlov), Zuborev, Salnikov, Zhmaev, Golovanov, Seluyanov, Maxim Sergeev, Tokranov, Valiullin, Belukhin, Belokon, Andrey Sergeev, Lukyanchikov, Akhmetov, Ziazov, Alshevskiy, Yakovlev, Sumin, Lazarev, Golubev, Shavaleev

Japonya: Narisawa (Kobayashi), Ebina, Sato, Ebata, Sakagami, Haruta, Shinohara, Kotaro Yamada, Kaneko, Mizuuchi, Terao, Motono, Ushu, Gorai, Ikeda, Takami, Akimoto, Junya Yamada, Iwatsuki, Hozumi, Murakami

Goller: Salnikov, Yakovlev, Ziazov (Rusya), Sakagami, Ikeda (Japonya)

İki dakika cezası alanlar: Zhmaev, Golovanov, Ziazov (Rusya), Ikeda, Kotaro Yamada, Gorai, Akimoto, Ushu, Sato (Japonya)

1. periyot: 0-0
2. periyot: 2-1 (Rusya lehine)

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) buz hokeyi erkekler (A) Grubu'nda Rusya, Japonya'yı 3-2 yendi. İlk periyodu golsüz eşitlikle geçilen müsabakada, ikinci periyotta 1-0 öne geçmeyi başaran Japonya bu üstünlüğünü koruyamadı ve ikinci periyot Rusya'nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Son periyotta Ikeda ile beraberliği yakalayan Japonya karşısında Ziazov ile bir kez daha öne geçen Rusya, müsabakayı 3-2 galip tamamladı. Oyunlara en fazla sporcuyla katılan Rusya Milli Takımı'nın sporcuları, takımlarına maç boyunca tribünden destek verdi. (A) Grubu'nda 29 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de Rusya-Çek Cumhuriyeti ile saat 16.00'da Japonya-Türkiye maçları oynanacak.

 

Resmi deneme atlayışları yapıldı

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri'nde resmi deneme atlayışları yapıldı. Atlayışlarda birinci turda ilk sırayı, 100'er metrelik dereceleriyle Rus sporcular Ivan Panin ve Konstantin Voronin paylaştı. Bu turda İsviçreli Felix Klaesi 97.5 metreyle ikinci, Norveçli Lars Enger de 93.5 metreyle üçüncü oldu. İkinci turda birinciliği Japon sporcu Aguri Shımızu 101 metrelik derecesiyle elde ederken, Rus Ivan Panin 99.5 metre ile ikinci, İsveçli Tommy Schmid de 98.5 metreyle üçüncü sırada yer aldı. Üçüncü turda ise Rus Ivan Panin, 106 metrelik derecesiyle birinciliğe ulaştı. Bu turda ikinciliği İsveçli Tommy Schmid 104.0 metreyle, üçüncülüğü de Polonyalı Tomasz Pochwala 101.5 metreyle elde etti.
 

Türk sporcu 26'ncı sırada

Toplamda 36 sporcunun katıldığı resmi deneme atlayışlarında sadece birinci turda mücadele eden Türk sporcu Mustafa Öztaşyonar, 71.5 metrelik derecesiyle 26. sırada yer aldı.

 

Büyük britanya: 10 - Türkiye: 0

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (500 Kişilik)

Hakemler: Zuzanna Findorova (Slovakya), Magdalena Cerhitova (Slovakya), Susan Collins(ABD)

Büyük Britanya: Jarrold, Hutchinson, Williams, Price, Farman, Cornford, Howton, Wiggins, Grieve, Summers, Herbert, Wilson, Carr, Saunders, Halliwell, Bolton, Turner, Emery

Türkiye: Mine, Didem, Özlem Öz, Çağla Baktıroğlu, Mefharet, Sinem Yalçındağ, Yeliz, Sinem Doğu, Dilara, Çağla Sevgili, Tuba Ilgın, Nilay, Refika, Başak, Tuba Dokur, Teksin, Elif Bayrak, Ceren, Elif Ulaş, Özlem Yerebakan, Zeynep

Goller: Farman (3), Turner, Bolton, Price, Wilson, Wiggins, Herbert (2) (İngiltere)

1. periyot: 2-0 (Büyük Britanya lehine)
2. periyot: 5-0 (Büyük Britanya lehine)
2 dakika cezası alanlar: Farman (3), Herbert (Büyük Britanya), Nilay, Zeynep (2), Sinem Yalçındağ, Tuğba, Teksin (Türkiye)
2 dakika küçük oturma cezası alanlar: Tuğba (Türkiye)

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) bayanlar buz hokeyi ikinci maçında Türkiye, Büyük Britanya'ya 10-0 yenildi. Türkiye, Büyük Britanya karşısında oyun kurmakta ve hücum yapmakta zorlandı. Karşılaşmaya daha etkili başlayan konuk ekip, maçın ilk dakikalarında Farman'ın golüyle 1-0 öne geçti. Hücumun yanı sıra, savunmada da başarılı bir oyun ortaya koyan Britanya takımı, bu periyotta Türkiye'nin gol bulmasına izin vermeyerek ilk periyodu 2-0 önde kapattı.

Bayan milliler, karşılaşmanın ikinci periyoduna, Türk taraftarların tezahüratıyla çıktı. Oyun başlayalı 2 dakika geçmesine karşın, kalesinde üçüncü golü bulan bayan millilerin motivasyonunun düştüğü gözlendi. Takımının üçüncü, kendisinin ikinci golünü kaydeden Farman'dan sonra Büyük Britanya'nın dördüncü golü, Bolton'dan geldi. Periyodun bitmesine 2 dakika kala da Bolton'un asistini değerlendiren Price ile Büyük Britanya, ikinci periyodu 5-0 üstün bitirdi.

Karşılaşmanın üçüncü periyoduna hızlı başlayan Büyük Britanya, üst üste goller buldu. Wiggins'in asistiyle durumu 6-0'a getiren Wilson'dan sonra Türk milli takımı, kalesinde iki gol daha gördü. Büyük Britanya'nın yedinci golü Wiggins'den, sekizinci golü ise Herbert'den geldi. Hemen akabinde Farman'dan gelen üçüncü gol ile Büyük Britanya, durumu 9-0'a getirdi. Takımın son golü ise Herbert'ten geldi: 10-0. Bayanlarda üçüncü maç, aynı salonda saat 16.00'da Kanada-Finlandiya arasında yapılacak.

Maçtan notlar

Tarkan'ın milli takım maçları için seslendirdiği ''Bir oluruz yolunda'' şarkısı eşliğinde piste çıkan Türk milli takımı oyuncuları, maç başlamadan önce hokey sopalarını saha zeminine vurarak birbirlerini motive ettiler. Türk Milli Takımında Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu merhum Yaşar Doğu'nun torunu Sinem Doğu'da forvet mevkisinde forma giydi.

Maça, aralarında sporcuların ailelerinin de bulunduğu Türk taraftarların ve basının ilgisi, beklendiği gibi yüksekti. Organizasyon komitesinin maçtan önce dağıttığı Türk bayraklarıyla takımlarına destek olan seyirciler, maç boyunca ''Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye'' şeklinde tezahüratta bulundular. Büyük Britanya'dan bir grup taraftar da omuzlarındaki dev bayraklarla takımlarına destek verdi. Karşılaşma, salona kurulan dev ekrandan da aynı anda yayınlandı.

 

Buz hokeyi Bayan Milli Takımı Antrenörü Mc Adams

Buz Hokeyi Bayan Milli Takımı Antrenörü Keith MC Adams, Türkiye'nin ilk maçında Büyük Britanya'ya 10-0 yenilmesiyle ilgili, ''Bizim için zor bir maçtı, oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptı'' dedi. MC Adams, maçın ardından, maçta istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını belirtti. Buradaki maçlarda daha fazla tecrübe edineceklerini, ancak başarıya ihtiyaçları olduğunu ifade eden ABD'li antrenör, her maçı, bir sonraki maç için deneyim olarak gördüklerini söyledi. MC Adams, ''Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptı'' diye konuştu.
 

Ana sponsor Türk Telekom

Türk Telekom, Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının ana sponsoru oldu. Türkiye tarihinin en önemli spor organizasyonlarından biri olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın ana sponsorluğunu üstlenen Türk Telekom, aynı zamanda oyunlar için inşa edilen ve dünyanın en yüksek atlama kuleleri arasında yer alan Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri'ne de ismini veriyor.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kış sporlarında dünyanın önemli spor organizasyonlarından biri olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Türkiye'nin tanıtımı açısından da önem taşıdığını belirtti. Demircan, ''Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom olarak, Erzurum'un ev sahipliğinde, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının ana sponsorluğunu üstlenmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türk sporu adına yenilikçi bir bakış izliyor, Türk Telekom ve grup şirketlerimiz ile birlikte spora önemli destekler sağlıyoruz'' dedi.

 

Oyunlarda yarın 7 ayrı branşta müsabakalar yapılacak

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) yarın 7 ayrı branşta müsabakalar yapılacak. Universiade Erzurum-2011'de yarın kayaklı koşu, curling, serbest stil kayak, buz hokeyi, kuzey kombine, kısa mesafe sürat pateni ve kayakla atlamada müsabakaları düzenlenecek. Kandilli Kayak Merkezi'nde yapılacak kayaklı koşuda bayanlarda 5 kilometrelik, erkeklerde ise 10 kilometrelik parkurda madalyalar sahiplerini bulacak. Oyunlarda 1000 seyirci kapasiteli curling salonunda ise 15 karşılaşma yapılacak. Türkiye, bayanlarda Polonya ve Çek Cumhuriyeti, erkeklerde ise Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Serbest stil kayakta ise erkeklerde ve bayanlarda tümsek kayağı elemelerinin ardından finallerde altın madalya kazananlar belli olacak. Buz hokeyinde ise erkekler ve bayanlarda 3'er müsabaka oynanacak. Türkiye, bayanlarda ikinci maçında ABD ile karşılaşacak. Kuzey kombinede Gundersen K95 ve NC 10 kilometre mücadelelerinin gerçekleştirileceği oyunlarda, kısa mesafe sürat pateninde ise erkeklerde ve bayanlarda sporcular 1500 metrede madalya mücadelesi verecek. Kiremitliktepe'deki kayakla atlama yarışmalarında ise bayanlar bireysel K95'te madalyalar sahiplerini bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler