Maradona'dan istifa sinyali

Arjantin Milli Futbol Takımı'nın çiçeği burnunda teknik direktörü Diego Maradona, istediği antrenörle çalışmasına izin verilmezse, görevi bırakabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 11:38
Abone Ol google-news

Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona ile Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) Başkanı Julio Grondona'nın arasında, milli takım antrenörü üzerine anlaşmazlık baş gösterdi.
Bu göreve, eski takım arkadaşı Oscar Ruggeri'yi getirmek istediğini söyleyen Maradona, Grondona'nın tepkisiyle karşılaştı. Ruggeri ile iyi geçinmediğini ifade eden Grondona, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha da ileri giderek, ''Ruggeri'nin suratından hoşlanmıyorum. Bu, tamamen kişisel'' dedi. Son 5 yıldır, başarısız bir teknik direktörlük hayatı olan Ruggeri'nin durumunun, 19 Kasım Çarşamba günü İskoçya ile yapılacak deplasman maçından önce belli olacağı belirtildi.


48 yaşındaki Maradona, 1976 yılında Argentinos Juniors'da başladığı futbol kariyerine, sırasıyla Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla, Newell's Old Boys ve yine Boca Juniors'da devam etti. 1977-1994 yılları arasında yer aldığı Arjantin Milli Futbol Takımı'nda çıktığı 94 maçta, rakip takımların ağlarını 34 kez havalandıran Maradona, ülkesinin, Meksika-1986 şampiyonu olmasına da katkı sağladı.

Ülkesinde milli kahraman ilan edilden Maradona, teknik kabiliyetini, çalıştırıcılığa yansıtamayacağı iddiasıyla eleştiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler