Sağlık Bakanlığı'nda yolsuzluk iddiası

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın, her yıl birçok yolsuzluk olaylarına sahne olduğunu ileri sürdü. Durmuş, bakanlıkta yapılan yolsuzluklara son olarak Verem Savaş Daire Başkanlığı'nın eklendiğini ve ilaç alımlarında yolsuzluk yaptığını savundu.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 12:49
Abone Ol google-news

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı'nda ilaç yolsuzluğu yapıldığını ve bakanlığın 500 bin YTL zarara uğratıldığını iddia etti.

Durmuş, bakanlıkta yapılan yolsuzluklara son olarak Verem Savaş Daire Başkanlığı'nın eklendiğini ve ilaç alımlarında yolsuzluk yaptığını savundu.

Verem Savaş Daire Başkanlığı'nın 2007 yılı ilaç ihtiyaç listesini belirlemek üzere bir komisyon kurduğunu, komisyonun taslak ihale belgesinde; 100 bin Streptomisin Sülfat, 30 bin Rifampicine Süspansiyon olarak belirtildiğini ifade eden Durmuş, şöyle devam etti:
''Ancak, Daire Başkanı Feyzullah Gümüşlü basiretsiz ve keyfi bir yaklaşımla komisyonun evrakında tahrifat yaparak Streptomisin sayısı olan 100 binin üstünü çizerek 500 bin adete çıkarmış, 30 bin adet olarak belirtilmiş olan Rifampicin süspansiyon sayısının üzerini çizip sayısını 10 kat artırarak 300 bin adet olarak yazmıştır.''

Osman Durmuş, ilaçların üretim tarihinden itibaren belirli bir sürede tüketilmesinin zorunlu olduğuna dikkati çekerek, ''Bu ilaçlardan kullanım süresi Kasım 2008'de dolanlar vardır. 2008 yılı sonu itibariyle Bunların 30 bininin ancak tüketilebileceği anlaşılmıştır. Bunlar Verem Savaş Derneklerine, Göğüs Hastalıkları Hastanelerine dağıtarak bu merkezler de sıkıntıya sokulmuştur. Ana depoda kalıp miadı dolan 300 bin ilacın imha edileceği anlaşılmaktadır. Bakanlık, 500 bin YTL zarara uğratılmıştır'' dedi.

''İhtiyacın 10 katı kadar ilacın alınması sonunda hangi ilaç kurumlarına haksız para aktarılmış veya bunun karşılığında ne menfaat temin edilmiştir?'' sorusunu yönelten Durmuş, ''Olayın örtbas edilmesi için bütün bakanlık seferber olmuş ve Bakan da bu olayın örtbas edilmesine onay vermiştir. Bu olaya Başbakanlık, Hazine Müsteşarlığı ve Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığı da alet edilmiştir'' diye konuştu.

MHP'li Durmuş, Verem Savaş Daire Başkanı'nın neden korunduğunu ve hakkında işlem yapılmadığını da sordu.

Durmuş, olayın üzerinin ''Afganistan'a gönderilen hibe ilaçlar'' düzenlemesi adı altında örtülmek istendiğini iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler