CHP'de yerel seçim hazırlığı

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP'nin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan edeceği seçim takvimini beklemeden yerel seçimlerle ilgili olarak harekete geçtiği ve örgüte bir genelge yayımladığı bildirildi.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 12:50
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yerel seçimlerle ilgili parti örgütüne yönelik genelge yayımladı.
 

Genel Sekreter Önder Sav imzasıyla yayımlanan genelgede, örgütlerde görev yapan partililerin adaylık durumları da dahil olmak üzere alınan kararlara yer verildi. Genelgede, yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden 30 Kasım 2008 Pazar günü saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerektiği belirtildi. Genelgede, milletvekilleriyle halen görev yapmakta olan belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların ise adaylık için görevlerinden istifa etmek zorunda olmadıkları ifade edildi.

Adayların önseçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması ile saptanabileceği kaydedilen genelgede, bu konuda Parti Meclisi'nin yetkili olduğu anımsatıldı. İl, ilçe başkanlıkları, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerine ve milletvekillerine gönderilen genelgede, aralık ayının ikinci yarısında yapılacak olağanüstü kurultay için tüzük ve program hazırlık komisyonlarına üye ismi bildirmemiş olan illerin en kısa süre içinde isim bildirmeleri de istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler