Erdoğan'dan cevap bekliyorlar

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 14:41
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. CHP Ankara Milletvekili Ateş, önergede, yaşanmakta olan ekonomik kriz karşısında, bazı alışveriş merkezlerin kira ve ortak giderlerine, geçmiş ayları da kapsamak üzere yüzde 50'lere varan indirimler uygulandığının bilindiğini ifade ederek ''Bu kriz ortamında, yüzde 51'i Kamu Ortaklığı İdaresine ait olan Atakule Alışveriş Merkezi Yönetiminin, kiralara yüzde 19'a varan oranlarda zam yapılmasının nedenleri nelerdir?'' diye sordu.

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde ise doğalgaz fiyatlarına yapılan yüzde zamma, her kesimden tepki yağarken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "Doğalgaz fiyatlarında indirim yapılmayacak'' dediğini hatırlatarak, yurttaşın kime inanıp inanmayacağını öğrenmek istedi.

Çalış, ''Bakanlarınız başka, başkanlarınız başka şey söylemektedir. Doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde indirim olacak mı olmayacak mı?'' sorusuna yanıt aradı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, Ankara Gölbaşı'ndaki Hazine arazisinin akıbetini sordu.

Öztürk, mülkiyeti Hazine'ye ait olan ve daha sonra konut yapmak amaçlı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı olarak devredilen Ankara İli Gölbaşı İlçesi Koparan köyünde bulunan 938 parsel numaralı ve 1 milyon 293 bin metrekare taşınmazın, 700 metrekaresinin, Büyükşehir Belediyesi'ne satılacağının ilan edildiğini belirterek, ''Belediyeye devredilen bu taşınmazın 3. şahıslara satılması durumunda aradaki farkın Hazineye ödenmesi gerektiği ve ancak konut yapımı için satışının yapılabileceği hükmü bulunmaktadır''dedi.

Öztürk, '' Bu taşınmaz mal, Resmi Gazetede yayımlanan bedel üzerinden satılsa dahi arada yaklaşık 28 milyon YTL gibi farkın ortaya çıkacağı, bu, ya da bundan daha yüksek olabilecek farkın, devir protokolü gereğince Hazineye aktarılmasının takibi yapılacak mıdır? Yoksa BOTAŞ'ın alacağı gibi sürüncemede mi bırakılacaktır?'' diye sordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler